Hatodik hely a keszthelyi OMB-fordulóról

A szezon ötödik OMB-tornáján is helytálltak a Kaposvári Röplabda Akadélmia fiataljai. Ékes Erika tanítványai ezúttal Keszthelyen léptek pályára, és az erős mezőnyben végül a Helikon Kupa hatodik helyét érdemelték ki. A csapat legjobbjának járó különdíjat Szabó Regina vehette át. 

BESZÁMOLÓ

Leány OMB, Helikon Kupa, Keszthely, 2017. március 18.

A kaposvári keret tagjai: Pavlovics Tímea, Szabó Regina, Blum Vanda, Tóth Sára, Bodrogi Sára, Péterfai Jázmin, Zádori Dóra, Pácsonyi Petra, Barsi Anna, Paizs Luca, Bánfai Laura, Pap Nikolett, edző: Ékes Erika

A sorsolásnál csapatunk a Veszprém és a Delta (Érd) csapataival került egy csoportba. Az első mérkőzésen szép játékkal, magabiztosan nyertünk a Veszprém csapata ellen 3-0 (39-75), majd egyből a második mérkőzésen szembe találtuk magunkat a ranglista 3. helyezettjével. A lányok nagyon visszafogottan játszottak, sok hibával, idegesen, mely az eredményen is meglátszott 0-3 (20-75).
A keresztjátékban találkoztunk a ranglista-vezető Vasas gárdájával, amely ellen a 2 nyert játszmáig tartó mérkőzésen nagyon szép, lelkes játékkal az első szettben 25-19-re majd a második szettben 27-25-re kaptunk ki.
Következtek a 4-6. helyért a helyosztók a Szombathelyi Sportiskola és a Dabronc csapatával. Szombathely csapatát lelkes, ügyes játékkal vertük 2:1 arányban, majd az utolsó mérkőzésen talán a fáradtságnak is betudható 2-0-s vereség következett a Dabronc együttesétől. Mivel a Szombathely csapata megverte a Dabronc csapatát, így ismét körbeverés és pontarány-számolgatás következett, amelyből a februári, kapsovári tornához hasonlóan, mi kerültünk ki vesztesen, így a tornát a hatodik helyen zártuk.
A kaposvári csapatból Szabó Regina hozta el a csapat legjobbjának járó különdíjat.

A torna végső sorrendje:

1. Delta (Érd)
2. Gödöllő
3. Vasas
4. Szombathely
5. Dabronc
6. Kaposvári Röplabda Akadémia
7. Veszprém
8. Nyugat-Balatoni Regionális SE
9. Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület

Ékes Erika edző

2017.03.21.