Hasznos felkészülési torna Gödöllőn

Gödöllőn lépett pályára felkészülési tornán az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia serdülő leány együttese. Az egész napos viadal hasznos és tanulságos volt a korosztályos bajnokság folytatása előtt. 

Beszámoló

A Gödöllőn 2017.12.03-án megrendezett tornán a következők vettek részt:
Pavlovics Zsófia
Varga Edina
Sipos Lili
Kalocsai Kincső
Parag Hanna
Bradánovics Réka
Lapat Lili
Márkus Nikoletta
Szerencsés Mimi
Tóth Jázmin
Kelemen Kirilla
Bitó Liliána
edző: Jezeri Tibor

Ezen a tornán 12 csapat vett részt 4 darab 3 csapatos csoportban. Mi a Tatabányával és a Dunakeszivel voltunk egy csoportban. Mivel ez egy felkészülési torna, ezért úgy gondoltam rá, hogy ez az az alkalom, ahol mindenkinek lehetőséget kell, hogy adjak, és minden mérkőzésen ennek megfelelően állítottam össze a csapatot.

Az első meccsen a Tatabánya volt az ellenfelünk. Hasonló játékerőt képviseltek, mint mi, szoros is volt a meccs, de kikaptunk. Tatabánya RŐAK 2:1 (21;-24;15). A második meccset a Dunakeszivel játszottuk. Ők azért jelentősen gyengébbek voltak nálunk. RÖAK:Dunakeszi 3:0 (15;12;23). Így a csoport 2. helyén végeztünk és a másik csoport 1. helyezettjével, a Szegeddel játszottunk. Ők jóval erőssebnek tűntek, és közvetlenül ebéd után játszottunk velük. Sajnos simán kikaptunk. Szeged: RÖAK 2:0 (7,14) Ezen a meccsen a nyitásfogadásunk és a vérnyomásunk is a mélyponton volt. Így az 5-8. helyekért folytattuk egy másik tornateremben. Itt előbb a Nyíregyházával játszottunk, és már nem nagyon tudtak felpörögni a lányok. Nyíregyháza: RÖAK 2:0 (20; 11). A hetedik helyért ismét a Tatabányával játszottunk. A sima első szett után némiképpen meglepő vereséget szenvedtünk. Tatabánya-RÖAK 2:1 (-12,18,11)

Az eredmények ellenére a torna hasznos volt és fárasztó. Sokat játszhattunk, mindenki pályára került, de az is látszik, hogy a csapatunkon belül is nagy tudásbeli különbségek vannak. Mivel az OSB küzdelmeiben inkább a jobbak tudnak játszani, most viszont mindenki pályára kerülhetett. Viszont a torna fárasztóvolt, hiszen reggel 6-kor indultunk és este fél 12-re értünk haza. Sajnos, belátható távolságon belül nincs csapat, ellenfél, ezért a játéklehetőségért sokat kell utaznunk.

Kaposvár, 2017.12.28.

Jezeri Tibor edző

2017.12.29.