Háromból hármat nyertek a RÖAK-lányok Újpesten

A fővárosi bemutatkozás után újabb két alkalommal szólította a sorsolás Budapestre a Kaposvári Röplabda Akadémia leány U15-ös A-csapatát. Az I. osztályban szereplő kiemelt együttes előbb a Folyondár utcában, majd Újpesten lépett pályára, és nem csak látható, hanem mérhető is a fejlődés, hiszen a lányok a harmadik fordulóban már egy bravúrt is elkönyvelhettek és a másik két meccsüket is hozták. 

A második játéknapon a Szolnok ellen született meg az együttes első győzelme, és sikerült szettet rabolni a Békéscsaba, majd a Vasas gárdájától is. A harmadik tornán a Nyíregyháza B elleni magabiztos siker után a lányok remek játékkal, végig jól küzdve nyertek a tabella elejéhez tartozó Érd ellen, ami mindenképpen önbizalmat adhat a folytatáshoz. Zárásként aztán az UTE B együttese ellen 3-0-ra győzött a szépen formálódó társaság. Fésüs Erzsébet tanítványai főként nyitásban és támadás-befejezésben jeleskedtek, és mindenki kivette a részét a három szép diadalból.
Az OGYB I osztályában 20 csapat küzd a helyezésekért, és érdekesség, hogy a csapatok minden egyes tornán más-más ellenfelekkel találkoznak. Minden mérkőzés három szettes, vagyis 3:0 vagy 2:1 lehet a végeredmény. A kaposváriak szeretnék a legjobb 12 között zárni a bajnokság első szakaszát. Három forduló után erre adott is az esély, ugyanis László Tamara és társai a tabella 10. helyét foglalják el négy győzelemmel és öt vereséggel. November 23-án, szombaton, a Kodály iskolában a Kecskemét, a Jászberény és a Dunakanyar SE lesz majd a RÖAK ellenfele.

Leány OGYB U15, alapszakasz, 2. forduló
Kaposvári Röplabda Akadémia A – BRSE Kék 1:2 (-22, 21, -25)
Kaposvári Röplabda Akadémia A – Szolnoki Sportcentrum A 2:1 (27, 24, -18)
Kaposvári Röplabda Akadémia A – Vasas Piros 1:2 (-15, -18, 26)

Leány OGYB U15, alapszakasz, 3. forduló
Kaposvári Röplabda Akadémia A – Nyíregyháza B 3:0 (20, 10, 18)
Kaposvári Röplabda Akadémia A – Delta RSE Érd 2:1 (-23, 11, 11)
Kaposvári Röplabda Akadémia A – UTE B 3:0 (23, 17, 11)

A csapat tagjai: Kalmár Lili, Imreh Dorka, Vörös Vivien, Őszi Nóra, Takács Boglárka, Lőrincz Gabriella, Tóth Sára, Honfi Katalin, Gombos Mirella, László Tamara, Őszi Janka, Rőhrig Laura. Edző: Fésüs Erzsébet, másodedző Lutter Liza.

 

 

2019.11.10.