Három kaposvári pont a Palota elleni évzárón

Sikerrel búcsúzott a 2011-es esztendőtől a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem együttese, amely hazai pályán hullámzó játékkal győzött 3:0-ra a továbbra is nyeretlen, utolsó helyen álló Palota RSC ellen. A somogyiak az alapszakasz 15. fordulója után a felsőházi rájátszást érő hetedik helyről várják a januári folytatást.

A kaposvári lányok a Veszprém elleni, idegenbeli bravúr után hazai pályán a papírforma-győzelem reményében léptek pályára a sereghajtó ellen. A Palota RSC a találkozó elején alaposan ráijesztett a vendéglátókra: 7:3-ra elhúzott, amikor Pálfy Marianna edző kénytelen volt időt kérni. Sikerült a csapatát felrázni, és nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem. Kovács Kármen ütése után először vezetett a BITT (10:9), majd a jó nyitások megadták az alapot az eredményes folytatáshoz. Győrbíró Kamilla és Pintér Zsanett ütött fontos pontokat ezután, a hajrában pedig kétszer villant az évad egyik újonca, Récsei Ágnes. A végén már nem engedtek ki a hazaiak, és egy remek támadás végén Kovács Kármen beütötte az utolsó pontot (25:19, 1:0).

A térfélcsere után két gyors somogyi pontra öttel válaszolt a Palota, így a kaposvári edzőnő ismét kénytelen volt felemelni a hangját. A lelkes vendégek az első szetthez hasonlóan négy ponttal elléptek, aztán tovább növelték előnyüket. A Palota játékosai nyugodtan röplabdáztak, hatékonyan szerváltak, a kaposváriak játéka pedig indokolatlanul szétesett. Horváth Zsófia ravasz ejtése és Horváth Petra foghatatlan nyitása után kapta el a fonalat újra a BITT, és az együttes többször is felzárkózott egy pontra. Nagy Viktória két, igazán jól sikerült felugrásos nyitása után már 19:23 állt a táblán, a kiválóan küzdő somogyi együttes azonban nem ismert lehetetlent, és még innen is fordítani tudott! Pintér Zsanett lépett elő nyerőemberré, aki amellett, hogy remek nyitásokkal bizonytalanította el az ellenfelet, az utolsó p

2011.12.20.