Három fiatal magyar bajnok az U19-es válogatottban

A Fino Kaposvár SE újdonsült magyar bajnok együttesének három tagja is helyet kapott az Európa-bajnokságra készülő magyar U19-es válogatott 12-es keretében. A fiúk immár Győrben hangolnak a kezdésre, és mindhárman abban bíznak, hogy bravúrosan szerepel majd a társaság. Kiss Máté, Szabó Barna és Szabó Bence úgy gondolja: a decemberi MEVZA-torna megnyerése mindenképpen jó előjel a kontinenstorna előtt.

„Magamtól és a csapattól is egyaránt azt várom, h a körülményekhez képest a legjobbat tudjuk kihozni magunkból és egymásból, ahogy ezt a MEVZA-tornán sikerült. Természetesen minél jobb helyezést szeretnénk elérni, de eredménytől függetlenül is nagy élmény lesz átélni egy EB hangulatot” – mondta Szabó Barna.

„Elég nehéz csoportba kerültünk. Nagyon nehéz lesz továbbjutni, de az egész csapat és én is azt szeretném, hogy ez sikerüljön. Minden tudásomat bele fogom adni a játékomba, ha a pályán leszek, és persze mindenben segítem a csapatot” – tette hozzá Kiss Máté.

„A legfőbb célja a csapatnak, hogy bejussunk a legjobb nyolcba, hiszen ebben a csoportban, végignézve a csapatokat, elég jó játékerőt képviselő válogatottakat találunk. Játéklehetőséget kapva a minimum elvárásom magamtól, hogy feladóként buzdítsam, lelkesítsem a csapatot. Remélem újra olyan összetartó csapat leszünk mint a decemberi MEVZA-tornán” – összegezte céljait a dabronci származású Szabó Bence.

Mindhárom fiatal a Kaposvári Röplabda Akadémia tehetséges növendéke.

A magyar válogatott csoportmérkőzései Győrben:
Április 22., 18.00 Magyarország-Belgium
Április 23., 18.00 Magyarország-Bulgária
Április 24., 18.00 Magyarország-Lengyelország
Április 26., 18.00 Magyarország-Oroszország
Április 27., 18.00 Magyarország-Olaszország
Friss hír, hogy elkészült az Európa-bajnokság hivatalos honlapja, ide kattintva folyamatosan követhetőek lesznek majd az események.
www.hunvolley.hu/eurovolleyu19m

2017.04.19.