Főszerepben a röplabdázók – átadták a Kaposvári Egyetem élsportolói ösztöndíjait

Tíz olyan sportolóját jutalmazta Kaposvár, akik nem csak a sportpályákon, hanem az iskolapadban is nap mint nap helyt állnak. Az idei élsportolói ösztöndíjak átadásán 4 millió forintot osztott szét az önkormányzat és a Kaposvári Egyetem azok között, akik sikerrel pályáztak. A díjazottak között főszerepet játszottak a röplabdázók: három Diamant- és két Fino-játékos is élsportolói ösztöndíjat vehetett át. 

Az idei 10 élsportolói ösztöndíjas egyetemi hallgató közül öt röplabdázó, kettő kosárlabdázó, 1-1 pedig vízilabdázó, lovastornász és snowboard-versenyző. Többen már nem először részesülnek ebben a támogatásban. A kaposvári önkormányzat és az egyetem 2-2 millió forintot szánt erre a célra, így a sikeres pályázók fejenként 250 és 500 ezer forint közötti összeget kaptak. A díjazottakat Szita Károly polgármester, Szávai Ferenc rektor és Borbás Zoltán kancellár köszöntötte. Szita Károly kiemelte: fontos, hogy ezek a fiatal sportolók Kaposvár polgáraként, a Kaposvári Egyetem hallgatójaként dicsőséget hoznak a városnak. A cél továbbra is az, hogy minél több sikeres sportoló kezdje meg felsőfokú tanulmányait ebben a városban.

 

A Fino Kaposvár 16-szoros bajnok és 17-szeres Magyar Kupa-győztes együttesének két válogatott játékosa is a Kaposvári Egyetemet erősíti. Mindketten több éven keresztül játszottak külföldön, aztán visszatértek Kaposvárra, és ismét a legjobb magyar klubban ütik a labdát. A csapatkapitány Bagics Balázs pénzügy és számvitel, a pontkirály Németh Ferenc pedig kereskedelem és marketing szakon tanul. Mindketten alapemberei a Fino legénységének, és a remények szerint két hét múlva már az újabb bajnoki címüket ünnepelhetik majd.

Három játékossal képviselteti magát az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata az idei ösztöndíj-átadón. Mindhárman somogyi nevelésűek, végigjárták a korosztályos csapatokat, napjainkban pedig a felnőtt keret meghatározó tagjai. Ráadásként mindhárman szeretnék átadni eddig megszerzett tudásukat a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékeinek. Rák Rebeka a tanító szakon, Duduka Ingrid pedig kereskedelem és marketing szakon másodéves. A csapatkapitány és a fővárosi BSE színeiben korábban többszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes Horváth Alexandra pénzügy és számvitel szakon kezdte meg tanulmányait az ősszel.

 

2016.04.15.