Fiú U19: felemás nap Besenyszögön

Két mérkőzéssel folytatta bajnoki szereplését akadémiank fiú U19-es együttese az elmúlt hétvégén.

Beszámoló

A 2021/2022. évi Dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság, Alapszakasz, 2. forduló
2021.10.17. Vasárnap, Besenyszög

Résztvevő keret:
Nagy Dávid szül. idő: 2003
Fógel Dávid szül. idő: 2005
Eördögh Bálint szül. idő: 2004
Garami Péter szül. idő: 2004
Fenyvesi Barnabás szül. idő: 2003
Zarka Márton szül. idő: 2005
Kiss Péter szül. idő: 2006
Laczó Bálint szül. idő: 2006
Tóth Gábor szül. idő: 2005
Kiss Bálint szül. idő: 2006
Bellai Zoltán szül. idő: 2004
Visnyei Szabolcs szül. idő: 2005
Székely Márton szül. idő: 2005
Fazekas Bence szül. idő: 2005

Résztvevő csapatok:
Szolnoki SPC „A”
Szolnoki SPC „B”
Kistext
Pénzügyőr SE
RÖAK Kaposvár – FINO

1. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – KISTEXT
3:0 (25:12; 25:17; 25:9)
RÖAK-FINO: Zarka, Fenyvesi, Fazekas Bence, Garami, Tóth, Nagy Libero: Eördögh, Bellai Csere: Laczó, Kiss P., Kiss B., Visnyei, Fogel

2. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Szolnoki SPC
1:3 (16:25; 20:25; 26:24; 20:25)
RÖAK-FINO: Zarka, Fenyvesi, Fazekas Bence, Garami, Tóth, Nagy Libero: Eördögh Csere: Kiss B., Kiss P. Fogel

Majdnem teljesen komplett kerettel tudtunk elutazni erre a fordulóra, egyedül Fazekas Bálint nem tudott ezúttal a csapattal tartani.

Az első, KISTEXT elleni mérkőzésünkön nyújtott teljesítményen meglátszott a hosszú utazás és a korai kelés. Nagyon tompák voltunk, sok saját hiba jellemezte a játékunkat. Folyamatosan forgattam a csapatot, minden játékos játéklehetőséghez jutott. Talán egyedül ez ami kiemelhető erről a mérkőzésről. Ellenfelünk szimpatikusan küzdött ám szerény képességekkel rendelkezett.

A második mérkőzésen a tavalyi U19-es bajnokcsapat, a Szolnok csapata volt az ellenfél. Nagy akarattal léptünk pályára ellenük, de már a mérkőzés elején meggyűlt a bajunk a nyitásfogadással, aminek köszönhetően támadásaink sem voltak hatékonyak. A szolnoki csapat nagyon határozottan, jól helyezett nyitásokkal megbontotta a fogadási alakzatunkat, emiatt változtatni is kellett azon. Ám ez sem hozta meg fordulatot, így az első két szettet simán elveszítettük. A harmadik játékrészben szerkezetet váltottunk, aminek köszönhetően stabilabbá vált a nyitásfogadásunk és ezáltal sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék. A szett szoros végjátékában mi hibáztunk kevesebbet, így szépíteni tudtunk.
A negyedik szett viszont ismét a házigazda terve szerint alakult. Úgy érzem, hogy itt jött ki a korai indulás és a hosszú utazás. Küzdöttünk, de a Szolnok ismét tudott újítani így ha nem is nagy különbséggel, de biztosan nyerte ezt a szettet.

Ez egy nagyon felemás nap volt, hiszen egy gyenge és egy erős ellenfél ellen kellett pályára lépnünk ebben a fordulóban. Az első mérkőzésén nem volt szükség nagy odafigyelésre sajnos, a másodikon viszont 100%-ot kellet volna nyújtani, ahhoz, hogy a címvédőt le tudjuk győzni.
Láthatók a hibák, amelyeken már neki is álltunk dolgozni. Elsősorban a nyitásfogadás az amiben fejlődnünk kell, de több olyan pontatlan nyitásfogadás is volt, amelyből tudnunk kellett volna támadás építeni, de könnyű labdát sikerült csak áttenni a túloldalra.

A mai napon sajnos nem volt olyan játékosunk, aki kiemelkedőt nyújtott volna. A kulcsjátékosok közül Fenyvesi Barni és Tóth Gábor hozta magát, de többen adósak maradtak a jó játékkal.

Sokkal több ilyen színvonalú mérkőzésre volna szükség, mint a Szolnok elleni, hogy az ilyen hőfokú meccseken kiváló teljesítményt tudjunk nyújtani.

Folytatás november 21-én Leányfaluban.

Kovács Balázs
edző

2021.10.21.