Fiú U15: három meccs, három győzelem

Három győzelemmel kezdte meg szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos együttese a fiú Országos Gyermek Bajnokság küzdelmeiben.

15 csapat részvételével indult a fiúk mezőnyében a 2017/2018. évi Országos Gyermek Bajnokság. Előzetesen 3 db 4-es csoportot és 1db 3-as csoportot alakítottak ki, és a RÖAK fiai a Sümeg-Dabronc, Dág és a Pécs fiataljaival kerültek össze. A versenykiírás szerint a 4 csapatos csoportok 3 fix szettet játszanak, eredmény 2:1 vagy 3:0 lehet.
Az 1. játéknapon, Sümegen, a házigazdákkal kezdtünk. A két héttel ezelőtti Dunaújvárosban rendezett tornán láttuk őket játszani, egységes, jó csapat benyomását keltették. Jó játékkal, erőteljes nyitásokkal az 1. szettet megnyertük, majd jött a megtorpanás. Sok nyitásrontás, pontatlan támadások és mezőnymunka eredményeként az ellenfél pillanatok alatt 13:4-re vezetett a 2. játszmában. Ebből a gödörből felállva, pontról pontra közeledtünk az ellenfélhez, és sikerült 25:20-ra a játszmát megnyernünk. A 3. játszmában már mindenki lehetőséget kapott, de azért a győzelemre itt is ügyeltünk.

A 2. mérkőzésünket a Dág csapatával, a 3. mérkőzést a Pécs ellen játszottuk. Mind a két csapattal szemben 3:0 arányban nyertünk. A csapat összetétel a tavalyihoz képest változott, hisz 4 fő elment a következő korosztályba, 3 teljesen kezdő emberünk van, akik szeptemberben kezdtek a röplabdával foglalkozni. A játékukat sok esetben öröm nézni, figyelnek egymásra, örülnek egymás sikerének. Egyre gyakrabban játsszák szépen és pontosan ezt a játékot. A még mini korosztályú Zarka Márton minden helyzetből kiszolgálja a két korosztályos válogatott ütőnket, Fenyvesi Barnabást és Nagy Dávidot. A center helyen játszó Eördögh Bálint, Andalics Gergő és Vermeulen Joris nyitásaikkal, pontos fogadással és mezőnymunkával járult hozzá a győzelmekhez, míg Sümegi Kristóf a pálya minden területét elérte egy-egy labda megmentéséért. Cséplő Dominik, Körmendi Olivér, Bellai Zoltán és Szemesi Bence a kapott játéklehetőséggel minden esetben próbált élni, az edzéseken gyakoroltakat alkalmazni. Összességében jó előjelekkel vágtunk neki az évnek, természetesen a cél, mindenkiből a legtöbbet kihozni, így a döntőben való részvételt is elérhetnénk.

A csapat tagjai:
Andalics Gergő
Bellei Zoltán
Cséplő Dominik
Eördögh Bálint
Fenyvesi Barnabás
Körmendi Olivér
Nagy Dávid
Sümegi Kristóf 
Szemesi Bence 
Vermeulen Joris 
Zarka Márton

2017.10.24.