Fiú U13 I. osztály – negyedik hely a hazai tornán

Biztató teljesítményt nyújtva, a negyedik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a fiú U13 országos bajnokság első osztályának negyedik fordulójában, a Kodály iskola tornatermében. 

BESZÁMOLÓ

Dunszt Ferenc U13 fiú OMB
4.forduló
Kaposvár 

 

Helyszín: Kodály Zoltán Általános Iskola
Résztvevő csapatok: RÖAK Kaposvár, Sümeg-Dabronc, KESI Vásárhelyi, Pénzügyőr SE, Lőrinc 2000 SE, MÁV Előre Röplabda Akadémia

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár – KESI Vásárhelyi 2:1, – (-19, -19, 13)
RÖAK Kaposvár – Lőrinc 2000 SE 1:2 (8, -16, -14)

Elődöntő:
RÖAK Kaposvár – MÁV Előre Röplabda Akadémia 1:2 (-18, 17, -11)

A 3. helyért:
RÖAK Kaposvár Kék – Lőrinc 2000 SE 0:2 (-20, -19)

Résztvevők:
Dobos Bertalan
Dóra Ábel
Földi Hunor
Hári Levéd
Horváth Dávid
Horváth Jenő
Marosi Balázs
Patkás Mátyás
Ripli Benedek
Szabó Dániel
Szabó Móric

Értékelés:
A hazai tornára két edzőmérkőzéssel tudtunk készülni, amit ezúton is szeretnék megköszönni a Kertész Gabriellának, Duduka Ingridnek és Varga Péternek, és természetesen a gyerekeknek is.
Az első mérkőzésen a KESI csapata ellen a jó nyitásainknak köszönhetően tudtunk nyerni, ami magabiztosságot adott a nap további részéhez. A Lőrinc csapata ellen tudtuk, hogy a csoport elsőséghez milyen eredményt kell elérnünk, amit sikerült is, sajnos a megfelelő pontmennyiség elérését követően a fiúk játéka megállt, ami kevésbé volt szimpatikus a csapattól, de a célunk, hogy csoportelsőként várjuk a folytatás elértük.
Az elődöntőben a MÁV Előre csapata ellen jól kezdtünk, és csak a szett közepén jött ki a két csapat közötti technikai különbség, a második szettet magabiztosan nyertük, így készülhettünk a döntő játszmára. Itt szintén jól kezdtünk, viszont 1-2 nyitáshiba megpecsételte a sorsunkat, és a fehérváriak legjobb játékosa is magabiztosan termelte a pontokat. A bronzmérkőzésen sokáig vezettünk a Lőrinc 2000 SE csapata ellen, viszont 14:10-es állásnál zsinórban 7 pontot szerezett az ellenfél. Ezt a hátrányt nem tudtuk ledolgozni, így bár jól játszottuk, elveszítettük az első szettet. A második szettben 2:7 után feltámadt a csapat, és egészen 19:19-ig vezettünk is. Ekkor sajnos becsúszott pár buta hiba, ami végül a 4. helyhez vezetett.
Összességében elégedett vagyok a csapat játékával, ami a fiúkban benne volt, azt ki is tudták adni. Időnként nagyon szépen és lelkesen játszott a csapat. Ismét jó tanulsággal járt a torna, mivel látjuk a hibáinkat, és a fejlődési irányt. A nyitásainkra és a labda nélküli mozgásokra-helyezkedésekre nagy hangsúlyt kell fektetnünk az elkövetkezendő időszakban, hogy az országos döntőn eredményes lehessen a csapat.
Köszönöm mindenkinek, aki segített megszervezni a rendezvényt, külön köszönet Sántosiné Oláh Editnek, Sántosi Józsefnek, Horváth Kristófnak és a Kaposvári Röplabda Akadémiának, valamint a lelkes szülőknek, akik egész nap a csapat mellett voltak, és nagyszerű hangulatot varázsoltak a csarnokba.

 

 

Kaposvár, 2020. 01. 20.

Demeter András

2020.01.20.