Fiú U13: bronzérem a Pénzügyőr Sporttelepről

Az előkelő harmadik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia I. osztályú U13-as fiúcsapata az országos bajnokság második fordulójában, Budapesten. 

BESZÁMOLÓ

Dunszt Ferenc U13 fiú OMB, 2. forduló, Budapest

Helyszín: Pénzügyőr Sporttelep
Résztvevő csapatok: RÖAK Kaposvár, Sümeg-Dabronc, KESI Arany, SZESE-Győr, Lőrinc 2000 SE, Pénzügyőr SE

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár – SZESE-Győr 2:1 (2, 10, -4)
RÖAK Kaposvár– Pénzügyőr SE 3:0 (10, 20, 15)

Elődöntő:
RÖAK Kaposvár – Lőrinc 2000 SE 1:2 (-12, 15, -21)
3. helyért:
RÖAK Kaposvár Kék – SZESE-Győr 2:1 (-23, 10, 23)

Küldöndíj:
Dóra Ábel

Résztvevők:
Dobos Bertalan
Dóra Ábel
Földi Hunor
Hári Levéd
Horváth Jenő
Marosi Balázs
Patkás Mátyás
Ripli Benedek
Szabó Dániel
Szabó Móric

 

Értékelés:
A dunaújvárosi tornát követően viszonylag hamar került megrendezésre a második torna, aminek a felkészülését az október 23-i ünnep és az őszi szünet is nehezítették.
Ennek ellenére derekasan helyt álltak a fiúk, mivel a csoportunkat hibátlan teljesítménnyel nyertük, és rögtön az elődöntőre készülhettünk. Ezeken a mérkőzéseken alatt a fiatalabbak is játéklehetőséget kaptak.
Az elődöntő során a Lőrinc 2000 SE ellen vívott mérkőzésen érződött a srácokon a bizonyítási vágy, sajnos az első szettre ez inkább görcsössé vált, így nem volt esélyünk ebben a szettben a győzelemre. Szerencsére a döntő szettben megmutatták a fiúk, hogy tudnak felszabadultan játszani, és a vereség ellenére is ügyesen helyt álltak.
Az utolsó mérkőzésen érződött a társaságon az egész napos fáradtság, de ennek ellenére sikerült nyerni, és ismét éremmel hazatérni Kaposvárra.
Egész napos teljesítményéért kiemelhető Dóra Ábel, aki okos megoldásaival segítette a csapatot, valamint Dobos Bertalan, aki védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A második sorunkat is dicséret illeti, mivel nem találtak legyőzőre a nap folyamán, és ez nagy biztonságot ad a csapatnak.
A következő fordulóig sok időnk van kijavítani a hétvégén látott hibákat, és bízunk a hasonlóan eredményes folytatásban.

 

 

Demeter András
edző

2019.11.04.