Fiú U13: bronzérem a hatodik fordulóban

A tornán a csoportmérkőzések során izgalmas mérkőzéseket játszottunk, minimális különbséggel maradtunk csak alul a Kecskemét és a Szolnok csapataival szemben. A keresztjáték során az eddig ismeretlen Kunhegyes csapatát győztük le magabiztos játékkal, ami megfelelő lendületet adott a Szolnok elleni visszavágóhoz

BESZÁMOLÓ

Dunszt Ferenc U13 fiú OMB
5. forduló, Dunaújváros

 

Helyszín: Dózsa György Általános Iskola
Résztvevő csapatok: RÖAK Kaposvár, Szolnoki Sportcentrum, Kunhegyes ESE, DSE Röplabda Akadémia, Lőrinc 2000 SE, KESI „B”

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár – KESI „B” 1:2 (-18, 21, -18)
RÖAK Kaposvár – Szolnoki Sportcentrum 1:2 (-19, 12, -19)
Keresztjáték:
RÖAK Kaposvár – Kunhegyes ESE 2:0 (25, 20)
Elődöntő:
RÖAK Kaposvár – Szolnoki Sportcentrum 1:2 (-9, 16, -9)
A 3. helyért:
RÖAK Kaposvár Kék – KESI „B” 1:2 (-25, 21,-28)

Résztvevők:
Dobos Bertalan
Dóra Ábel
Földi Hunor
Hári Levéd
Horváth Dávid
Marosi Balázs
Patkás Mátyás
Ripli Benedek
Szabó Dániel
Szabó Móric

Különdíjas:
Szabó Dániel

Értékelés:

A forduló előtt a felkészülésünket egy tragédia árnyékolta be.
A tornán a csoportmérkőzések során izgalmas mérkőzéseket játszottunk, minimális különbséggel maradtunk csak alul a Kecskemét és a Szolnok csapataival szemben. A keresztjáték során az eddig ismeretlen Kunhegyes csapatát győztük le magabiztos játékkal, ami megfelelő lendületet adott a Szolnok elleni visszavágóhoz. A döntő szettig sima mérkőzés volt, 1:1 után a harmadik játszmában, már 8:0-ra is vezetett a csapat, amikor jött egy nagyon komoly rövidzárlat, és a jól játszó szolnoki csapat nem hibázott, így végül a bronzéremért játszhatott a csapat.
A bronzmeccsen egy végletekig kiélezett mérkőzésen maradtunk alul, a nap legjobb meccsét és játékát mutatva a közönségnek.
Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert a körülményekhez képest nagyon jól teljesítettek a srácok. Külön köszönet illeti Kertész Gabriellát, aki edzőként segítette ezen a tornán a csapatot. Valamint Szűcs Ákost, a DSE Röplabda Akadémia edzőjét, aki segítette a csapatot a nap elején, mivel a mérkőzés mezek Kaposváron maradtak a reggeli indulás során. Ákos szerencsére tudott a csapatnak mezt szerezni, így végig tudta játszani a napot a csapat. A fiúk néhány a nap folyamán folyamatosan javuló formát mutattak, kis szerencsével a dobogó is sikerülhetett volna, de emiatt nem búslakodunk, mert hosszú az út még az Országos Döntőig. Szeretném kiemelni Szabó Dániel teljesítménye mellett Horváth Dávidét, Dobos Bertalanét, valamint az új szerepkörben remekül teljesítő Dóra Ábel és Földi Hunor teljesítményét.

 

Kaposvár, 2020. 02. 10.

 

Schrauff Júlia
Edző

 

Dunszt Ferenc U13 fiú OMB
6. forduló, Budapest

Helyszín: Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola
Résztvevő csapatok: RÖAK Kaposvár, Sümeg-Dabronc, Kunhegyes ESE, Lőrinc 2000 SE, SZESE-Győr, Szegedi RSE

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár – Kunhegyes ESE 2:1 (16, -11, 22)
RÖAK Kaposvár – Szegedi RSE 1:2 (-18, -19, 19)
Keresztjáték:
RÖAK Kaposvár – SZESE-Győr 2:0 (10, 6)
Elődöntő:
RÖAK Kaposvár – Sümeg-Dabronc 0:2 (-11, -11)
3. helyért:
RÖAK Kaposvár Kék – Lőrinc 2000 SE 2:0 (21, 18)

Résztvevők:
Dobos Bertalan
Dóra Ábel
Földi Hunor
Hári Levéd
Horváth Dávid
Magyar Dániel
Marosi Balázs
Patkás Mátyás
Ripli Benedek
Szabó Móric

Különdíjas:
Dobos Bertalan

Értékelés:

A fordulóra a felkészülésünket a korábbiakkal ellentétben, csak edzésekkel terveztük, aminek meglett a jó hatása a fiúkra, mivel játékra éhesen érkeztünk Budapestre.
Az első mérkőzésen a Kunhegyes ellen szerencsére sikerült az eddigiekkel ellentétben jól kezdenünk, és izgalmas döntő szettben győztesen elhagynunk a pályát. A második mérkőzésen a jó erőkből álló Szeged csapata ellen az első szettben kiemelkedően teljesítettünk védekezésben, és látványos labdameneteket tudtunk játszani a nálunk technikailag felkészültebb Tisza-parti együttessel szemben.
A keresztjáték kötelező győzelme után a Sümeg-Dabronc csapatától megijedtünk, és nem tudtuk ugyanazt a játékot hozni, amint a Szeged ellen, így sima vereség lett a vége.
A 3. helyért folyó párharcban az idei nagy rivális Lőrinc 2000 SE csapata ellen játszottunk, akik egy érzelem dús elődöntőt követően csalódottabbak voltak, mint mi. Ezt az érzelmi fölényt sikerült kihasználnunk mindkét játszmában, így idén először sikerült őket legyőzni, és ezzel megszerezni a 3. helyet a tornán.
Összességében nagyon örülünk a bronzéremnek, mivel utoljára az első két tornán sikerült a dobogón állnunk. A nap folyamán mindenki nagyon ügyesen játszott, Dobos Bertalan különdíja teljesen megérdemelt volt, támadásban és védekezésben is nagyban segítette a csapat játékát. Mellette kiemelendő Dóra Ábel, Horváth Dávid, Magyar Dániel és Patkás Mátyás teljesítménye is, akik nagyon szépen játszottak a nap folyamán.
Külön öröm számunkra, hogy láttunk olyan technikai elemeket visszaköszönni a mérkőzések folyamán, amiket az utolsó hetekben gyakoroltunk.

 

Demeter András
edző

 

2020.03.17.