Fiú OMK Döntő: nyolcadik helyen a RÖAK fiataljai

A nyolcadik helyet szerezték meg a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai az OMK Tápiószentmártonban megrendezett döntőjében.

BESZÁMOLÓ

Fiú OMK Döntő 2018. április 28. Tápiószentmárton
22 csapat (10 kiemelt, 12 alap)

Kiemelt csoport csapatai:
Dág, Delta, Kesi2, Sümeg, Szeged, DSE, EVSI, Kesi1,Szolnok, Kaposvári Röplabda Akadémia

Eredmények:

RÖAK- KESI1 0:2 (21:50)
RÖAK- DSE 2:1 (62:52)
RÖAK- Eger 2:0 (50:32)
RÖAK-Szolnok 1:2 (45:57)
RÖAK-Delta 0:2 (50:57) (Második szett 30:32 !!!!! )
RÖAK-Szeged 1:2 (54:63)

Csapatkapitányunk és meghatározó játékosunk Fazekas Bence betegség miatt nem tudott velünk utazni, hiánya a csapat játékán a nap folyamán érződött is.
Első mérkőzésünk a Kesi 1 ellen mondhatni simának bizonyult.
Második mérkőzésünket a DSE ellen vívtuk, ahol az első szett elvesztése után, remek, koncentrált játékkal sikerült egyenlíteni, majd a döntő szettben is eredményesnek bizonyulni és 2:1-re megnyertük a találkozót. Eger ellen magabiztos játékot hoztunk, amit sikerült 2:0-ra meg is nyernünk.
Szolnok ellen a koncentráció kezdett visszaesni, rengeteg nyitást rontottunk, sok volt a nyitásfogadási hiba és a támadások befejezései is rosszul sikerültek. A döntő szett szorosnak ígérkezett, amit a lelkesebben, odafigyeltebben játszó Szolnoknak sikerült megnyerni és ezzel a mérkőzést is.

Delta ellen nagyon jól kezdtük a találkozót, 23-21-nél viszont teljesen magába zuhant a csapat, nyitásrontással, hálóba ütött labdákkal veszítettük el a szettet, majd a folytatásban óriási csatában (30:32) a jobban koncentráló Delta jött ki győztesen.

Szeged ellen az első szettben ismét magára talált a csapat, remek nyitásokkal, támadás befejezésekkel hoztuk a kötelezőt, majd ismét mélypontra került a csapat, rengeteg hibánk miatt Szeged kiegyenlített. A döntő szettet pedig teljesen feladta csapatunk, hihetetlen lélektelenül, küzdeni akarás nélkül veszítette el a találkozót.

A napi játékra jellemző volt a hullámzó teljesítmény: hol nagyon jó, kifejezetten látványos, magabiztos játékot mutattunk, hol mentálisan, fejben teljesen összeomolva, lelketlenül, akarás nélkül játszott csapatunk.
A 22 fős mezőnyben a 10 kiemelt között csapatunk a 8. helyen végzett, ami lehetett volna sokkal jobb is.
A mai nap Szalaki Dominik Attila, Tóth Ágoston és Csíktusnádi Kiss Imre játéka volt rendkívül kiemelkedő.

A csapat tagjai: Fazekas Bálint, Tóth Ágoston, Csíktusnádi Kiss Imre, Szalaki Dominik Attila, Simon Bence, Patkás Márton, Tuduc Viktor, Csordás Bertalan, Bogáthy Bertalan

Ágfalvi Krisztina
edző

2018.05.01.