Fiú OMB: középmezőnyben a kaposváriak

Egy ötödik és egy hatodik helyet szereztek a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai a fiú országos Mini Bajnokság budapesti tornáján.

BESZÁMOLÓ
Fiú OMB-torna, Budapest, 2018. 01. 20.

Részvevő csapatok

DELTA
Hercules
DSE
Szolnoki RA
Szegedi RSE
Pénzügyőr SE
RÖAK KÉK
RÖAK SÁRGA

Eredmények:

DSE-RÖAK KÉK 3:0
Hercules-RÖAK KÉK 0:3
DELTA-RÖAK KÉK 2:1

Az 5-6. helyért RÖAK KÉK- RÖAK SÁRGA 2:0

A csapat tagjai:
Fazekas Bálint, Fazekas Bence, Tóth Ágoston, Csíktusnádi Kiss Imre, Szalaki Dominik Attila, Csordás Bertalan, Tuduc Viktor, Simon Bence, Lebó Péter Dániel, Patkás Márton Simon

Rosszul kezdtük a napot, a Dunaújváros elleni mérkőzésünket 3:0-ra elveszítettük. A Hercules csapata ellen – akik 5 fővel érkeztek a tornára – 3:0-ra nyertünk, minden játékos játéklehetőséget kapott. A DELTA ellen már nem volt egyszerű a játék. Az első szettet 18:25-re elveszítettük, ismét rengeteg nyitást rontottunk, rosszul helyezett labdáink sorra a pálya szélén landoltak. A folytatásban második sorunk 25:7-re verte ellenfelét, első sorunkkal ellentétben remek nyitásokkal, helyezett labdákkal. Külön dicséret illeti őket. A döntő szettben 7:1-es vezetésünk után egyszerűen leálltunk, alap hibákat vétettünk, teljes figyelmetlenség volt a csapatnál. Nem hogy pontot nem csináltunk, hanem DELTA meg is fordította az állást, amit végig tartottak és 25:13-ra meg is nyerték. Csak ebben a szettben (12!) nyitást rontottunk……..

Az 5-6. helyért a másik kaposvári csapattal, a Varga Péter vezette RÖAK Sárgával kerültünk össze. Az első szett nagyon szorosra sikerült, amit 25:22-re sikerült hoznunk, míg a második szettet 25:15-re, így 2:0-ra megnyertük a találkozót. Ezen a mérkőzésen már sokkal jobban figyeltünk, kevesebb hibával játszottunk.

Csapatunk ezen az OMB fordulón így az 5. helyen végzett.
A mai nap első sorunk nem igazán volt egységes, a második sorunk tudott egész nap nyugodtan és magabiztosan játszani. Ezen a napon egyedül Szalaki Dominik Attila játéka dicsérhető.

Ágfalvi Krisztina
edző

2018.01.28.