Fiú OMB: ezüstérem a szombathelyi tornáról

Lelkes, jó játékkal szerzett ezüstérmet a Kaposvári Röplabda Akadémia „Kék” jelű együttese a fiú Országos Mini Bajnokság (U13) szombathelyi tornáján. 

BESZÁMOLÓ
Fiú OMB, Szombathely (2018. 02. 04.)

Résztvevő csapatok:
Szombathely
DSE
Felsővárosi FRA
Dabronc
RÖAK Kék

Eredmények:
RÖAK KÉK – Dabronc 2:1 (23:25, 25:17, 25:22)
RÖAK KÉK- Szombathely 2:1 (21:25, 25:13, 25:16)
RÖAK KÉK- DSE 1:2 (25:27, 25:15, 23:25)
RÖAK KÉK – Felsővárosi FRA 3:0 (75:0) (mérkőzést lejátszva 0:3)

A csapat tagjai:Szalaki Dominik Attila, Csíktusnádi Kiss Imre,Fazekas Bálint, Fazekas Bence, Tóth Ágoston, Csordás Bertalan, Stangl Dániel, Tuduc Viktor György, Simon Bence, Lebó Péter, Patkás Márton Simon

Öt csapattal rendezték meg az OMB fordulót (a RÖAK Sárga betegségek miatt visszamondta a szereplést), így körmérkőzéseket játszottunk. A Dabronc ellen nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nagyon sok volt a pontatlan bejátszásunk, így a támadásaink se sikerültek. 18:14-es Dabronci vezetésnél, időkérés után kezdtünk belelendülni a játékba, jó ejtésekkel, nyitásokkal sikerült feljönnünk, és 22:20-ra fordítanunk. Kétpontos előnyünket azonban nem tudtuk tartani, két rossz nyitásrontás után, pontatlan befejezésekkel elveszítettük a szettet.
A második szettben második sorunk nagyon higgadt és fegyelmezett játékkal, jó labdahelyezésekkel nyert. A harmadik játékrészben mintha másoltuk volna az elsőt… 10:6-os dabronci vezetésnél időkérés után kezdtünk ismét játszani és végre küzdeni, és 18:13-ra átvettük az irányítást, majd a végén 25:22-re tudtuk hozni a mérkőzést. Ebben a játékrészben nagyon jól nyitottunk, és támadásban nagyon jó megoldásokat csináltunk, mind ejtésekben, mind ütésekben.

Második mérkőzésünket Szombathely ellen játszottuk és szinte mintha lekoppintottuk volna Dabronc elleni mérkőzésünket. A pontatlan nyitásfogadások, sok nyitásrontás következményeként ellenfelünk 10 pontos előnyre tett szert, amit már nem tudtunk ledolgozni, bal kezes ütőjük ellen nem tudtunk átlóban védekezni, és 24:19-re veszítettünk.
A második játékban szintén a második sorunk hozta a kötelezőt: remekül nyitottak a fiúk, jól fogadtak, nagyon jól helyezték a labdákat, és 25:13-ra hozták ezt a játékrészt. A harmadik szettben mintha első sorunkat kicserélték volna: jól nyitottunk, pontosan fogadtunk, a feladásokat sorra megoldottuk, 11:5-ös vezetésünket magabiztosan tartottuk egész szett alatt, és 25:16-ra nyertünk.

Harmadik mérkőzésünk Dunaújváros ellen volt. Nagyon feszült és kiélezett játékot hozott az első szett, fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva estek a pontok, ha a végén egy kicsit jobban koncentrálunk, meg lehetett volna a szett, így 27:25 a DSE javára. Második sorunk ismét remekelt és magabiztos játékkal 25:17-re hozta a második szettet. A harmadik játék rész ugyanolyan küzdelmet hozott, mint az első. És bár a DSE egyszer 4 ponttal átvette a vezetést, a fiúk ledolgozták a hátrányt, remek ejtésekkel, jó nyitásokkal átvették a vezetést is, a végére fejben nagyon elfáradtunk és 25:23-ra elveszítettük a játszmát és a mérkőzést.

Negyedik mérkőzésünk Felsőváros ellen volt, (7 gyerekkel érkeztek, így papírforma szerint 3:0 a RÖAK csapatának), a mérkőzést lejátszottuk, mindenki játéklehetőséget kapott.

Az előző OMB-s versenyeken elért 5. helyezések után, küzdeni tudásból, koncentrációból jelesre vizsgáztak a fiúk, vesztes szettek után voltak képesek remek játékot nyújtani és mérkőzést megnyerni, második sorunkat külön dicséret illeti a magabiztos játékért.

Ezen az OMB tornán 5 csapatból a 2. helyezést értük el.
A torna különdíjasa csapatunkból Fazekas Bálint lett.

Ágfalvi Krisztina
edző 

2018.02.11.