Fiú OMB: bronzérmes a RÖAK Kék Sárisápon

A sárisápi tornára a két U15-ben játszó játékosunk nélkül utaztunk el, akik felkészülési tornán vettek részt a csapatukkal. Így bizonyítási lehetőség nyílt a többi játékos számára…

BESZÁMOLÓ

Dunszt Ferenc U13 fiú OMB
2.forduló
Sárisáp

Helyszín: Sárisáp és környéke Általános Iskola

Résztvevő csapatok: RÖAK sárga (Toponár), RÖAK Kék, Dág KSE, Sümeg-Dabronc, Felsővárosi Fésűs RAF, DSE I., EVSI Eger, Pénzügyőr SE-A

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár Kék– EVSI 2:1 (17, -16, 14)
RÖAK Kaposvár Kék – DSE I. 3:0 (0, 0, 0) – lejátszott mérkőzésen 2:1
RÖAK Kaposvár Kék – Felsővári Fésűs RAF 3:0 (8, 18, 18)

Elődöntő:
RÖAK Kaposvár Kék – Dág KSE1:2 (-24, 10, -8)

3. helyért:
RÖAK Kaposvár Kék – EVSI 2:0 (21, -23, 12)

Küldöndíj:
Lebó Péter

Résztvevők:
Bogáthy Bertalan (2006)
Csordás Bertalan (2006)
Dobos Bertalan (2007)
Lebó Péter (2006)
Patkás Márton (2006)
Simon Bence (2006)
Stangl Dániel (2006)
Szabó Dániel (2007)
Tuduc Viktor (2006)

Értékelés:
A sárisápi tornára a két U15-ben játszó játékosunk nélkül utaztunk el, akik felkészülési tornán vettek részt a csapatukkal. Így bizonyítási lehetőség nyílt a többi játékos számára.
A csoportmérkőzés alatt folyamatosan javuló játékkal győztünk le mindenkit. Az elődöntőt hosszú bemelegítést előzte meg, ami sokat kivett a fiúkból (megcsúszott a másik csoport utolsó mérkőzése, és a szervezők egyszerre szerették volna elkezdeni a két elődöntőt). A Dág KSE csapatával egy nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk. Játszmalabdáról veszítettük az első szettben (24:22). Az utolsó szettben kijött a fiúkon az egész napos fáradtság, így a lelkes dágiak a rövidített játszmát megnyerve jutottak döntőbe. A bronzmeccsen a reggeli ellenfelünk, az EVSI Eger csapata volt ismét. A mérkőzésen a fiúk mindent megtettek a győzelemért. A második szettben kűzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a srácok, mert 10 pontos hátrányból is fel tudtak állni, és nem sokon múlt, hogy ne 2:0 legyen a RÖAK javára a végeredmény. A döntő játszmában végig vezetve győztünk, így ismét bronzéremmel gazdagodott a csapat.
Összességében nagyon örülök a bronzéremnek, és annak, hogy a fiúk bizonyították, hogy a két fentebb játszó nélkül is tudnak, tudunk jó eredményt elérni.
A szervezésre nem lehetett panaszunk, a dági csapat nagyszerű házigazda volt. A tornán a játékvezetők hiányát alig lehetett észre venni, a tehetséges, fiatal dági röplabdások jól vezették a mérkőzéseket.

 

Demeter András
edző

 

2018.12.17.