Fiú OIB: nagy lépés a csoportelsőség felé

Két győzelmet szerzett Dágon a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino együttese a fiú OIB középdöntőjének első tornáján, Dágon, és ezzel megnyílt az út a csoportelsőség felé

BESZÁMOLÓ
dr. Tarnawa Ferdinánd U19 férfi OIB, Középdöntő, 1. forduló, Dág

Helyszín: Oszuska Miklós Sportcsarnok
Résztvevő csapatok: RÖAK-Fino, DSE Röplabda Akadémia II., Dági KSE, SZESE Győr, Szolnoki Sportcentrum

RÖAK-Fino – SZESE Győr 3:0 (14, 14, 21)
RÖAK-Fino: Szabó Bence, Szabó Barna, Csordás, Kiss M., Pusztai, Nagy.
csere: Jámbor (libero), Fenyvesi, Tóth, Fenyő

RÖAK-Fino – DSE Röplabda Akadémia II. 3:0 (19, 12, 19)
RÖAK-Fino: Szabó Bence 7, Szabó Barna 21, Kiss 15, Pusztai 5, Csordás 2, Nagy 2.
csere: Jámbor (libero), Fenyvesi 4, Fenyő 1, Tóth

Értékelés:
A középdöntő első fordulójára 10 emberrel tudtunk elutazni, betegség és családi elfoglaltságok miatt. Az első mérkőzés sok hibával indult, ami betudható volt az utazásnak, és a hidegnek, ami akkor még uralkodott a teremben. Ahogy kezdtek a fiúk belemelegedni a mérkőzésbe, a játékunk is javult. A mérkőzés alatt egy kisebb egészségügyi problémával szembesültünk, Nagy Dávidon az első szett végére jött ki egy kisebb betegség. Ennek ellenére a mérkőzést könnyedén sikerült megnyernünk. Két mérkőzés között nagy segítséget kaptunk a DSE Röplabda Akadémia szakmai stábjától, és különösen Komiszár Nórától, így Dávid tudott a második mérkőzésen játszani.
A késő délutáni találkozón a lelkes DSE-vel kerültünk össze. Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, csak a szett közepén sikerült ellépnünk az fiatal ellenfelünktől. A második szettben hiba nélkül játszva, nyertünk, míg az utolsóban kicsit könnyedebben kezdtünk, és bár a szett derekán hátrányban voltunk, így is sikerült viszonylag simán megnyernünk a találkozót.
Összességében elmondható, hogy nagy lépést tettünk a csoportelsőség felé, mivel a DSE RA II. legyőzte a szolnoki csapatot. A rizikósabb nyitásaink ezen a napon nem ültek annyira, mint szerettem volna, viszont a taktikai nyitásainkra lehet építeni. A felnőttben edződő játékosaink ismét húzó szerepet vállaltak, viszont a fiatalok is bizonyítottak.
Folytatás január 20-án Dunaújvárosban, ahol a célunk a csoport első helyének megszerzése, és ezzel egy könnyebb csoportba való kvalifikáció az utolsó szakaszra.

Demeter András
edző

2018.12.27.