Fiú OIB: már az elődöntőben a RÖAK

Hazai pályán folytatta szereplését a RÖAK-Fino együttese a fiú U19-es korosztályos bajnokságban. Kovács Balázs tanítványai a Dunaújvárost és a Pénzügyőrt legyőzték, a Kecskemét ellen viszont alulmaradtak. 

Beszámoló

A 2019/2020. évi Dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság, Középszakasz 2. forduló
2020.02.08. szombat, Kaposvár

Résztvevő keret:
1. Pusztai Olivér szül. idő: 2001
2. Fenyő Balázs szül. idő: 2002
3. Eördögh Bálint szül. idő: 2004
4. Tóth Máté szül. idő: 2003
5. Garami Péter szül. idő: 2004
6. Fenyvesi Barnabás szül. idő: 2003
7. Együd Ádám szül. idő: 2002
8. Nagy Dávid szül. idő: 2003
9. Csordás Barnabás szül. idő: 2001 (Csapatkapitány)
10. Jámbor Dávid szül. idő: 2001 (Libero 1)
11. Zarka Márton szül. idő: 2005
12. Szabó Ármin szül. idő: 2002

Résztvevő csapatok:
Kecskeméti RC
Pénzügyőr SE
DSE Röplabda Akadémia
RÖAK Kaposvár – FINO

1. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – DSE Röplabda Akadémia
2:1 (25:18; 25:15; 18:25)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Szabó, Nagy, Fenyvesi, Együd Libero: Jámbor Csere: Fenyő, Pusztai, Zarka
Mérkőzés statisztika

2. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – HÉP Kecskeméti RC
1:2 (25:13; 18:25; 22:25)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Szabó, Nagy, Fenyvesi, Együd Libero: Jámbor Csere: Fenyő, Pusztai, Zarka
Mérkőzés statisztika

3. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Pénzügyőr SE
2:1 (20:15; 25:14; 25:15)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Szabó, Nagy, Fenyvesi, Együd Libero: Jámbor Csere: Fenyő, Pusztai, Zarka
Mérkőzés statisztika

Az első fordulót követően, ahol sikerült mindhárom mérkőzésünket megnyerni, itt sem lehetett más célunk, minthogy most is mindhárom találkozónkon legyőzzük ellenfelünket. Az U19 csapatban először kapott lehetőséget Zarka Márton.
Az első mérkőzésünket a DSE Röplabda Akadémia ellen játszottuk. Az első két szettben, főleg a határozott támadó nyitásainknak köszönhetően irányítani tudtuk a játék menetét. A dunaújvárosi csapat szinte csak kényszertámadásokat tudott vezetni, amelyekből többet is is sikerült kivédekezni és visszatámadni belőle.
Ennek köszönhetően viszonylag könnyedén 2 szettes előnyre tettünk szert.
A harmadik szettben viszont már nem tudtuk tartani azt a határozott játékot, mint az első kettőben. Ezúttal ellenfelünk nyitásai jöttek be, főleg az első soros támadóinkat találták meg, ezekből pedig mi nem tudtunk hatásosan támadni. A szett végén pedig már a koncentrációnk is visszaesett. Végül tehát 1 szettet elbukva ugyan,de nyerni tudtuk első meccsünket.

A Kecskemét elleni mérkőzésen az első játékrészt kifejezetten jó játékkal, nagyon kevés hibával játszva nagy különbséggel húztuk be. A másodikban sem játszottunk rosszul, viszont ellenfelünk játéka feljavult. Nagyot lendített rajtuk, hogy ezúttal szerepelt náluk két kiváló játékosuk (Gyurkó és Kara), akik az előző fordulóban hiányoztak.
A döntő szettben 19:15-re még mi vezettünk. Ekkor egy állásból pontokon keresztül nem tudtunk tovább forogni így a Kecskemétiek felzárkóztak ránk, majd 3 felpattanó labdát, nagy rizikóval pontra váltottak, amellyel a maguk javára tudták fordítani a mérkőzést.

A harmadik mérkőzésen a Pénzügyőr ellen dekoncentráltan kezdünk. Nyitásfogadásban nagyon pontatlanok voltunk és nagyon sok hibával játszottunk, hátrányba kerültünk. Ez szerencsére ébresztőleg hatott a csapatra, aminek köszönhetően a második és a harmadik szettben már jobban játszva sikerült megfordítani a mérkőzést.

Mint ahogy az előző fordulóban, most is nagyon hullámzó volt a játékunk. 3 szetten keresztül nem tudunk folyamatosan stabilan koncentráltan játszani. Ez a játék egyébként pontos tükre volt az edzésmunkánknak. Elsősorban ebben kell fejlődnünk.
Ennek ellenére örülhetünk, hiszen az első helyen zártuk a csoportot. Emiatt a csapat dicséretet érdemel. Viszont ha célunkat szeretnénk elérni, akkor ez a teljesítmény kevés lesz.

Ezúttal is a két szélső ütőnk teljesítményét kell kiemelni, Csordás Barnabás és Fenyvesi Barnabás is összességében jó teljesítményt nyújtott. Együd Ádám center játéka is kiemelendő. Tóth Máténak nehéz dolga volt, főleg az utolsó mérkőzésen, ahol nagyon sokat kellett futnia a pontatlan bejátszások után, de összességében jól oldotta meg a feladatát. Jámbor Dávid stabil pont volt, de a nyitásfogadásának pontossága elmaradt a tőle elvárhatótól. A feladó átlók, Nagy Dávid és Fenyő Balázs egymást próbálták kiegészíteni, de egyikőjük sem nyújtott jó teljesítményt. Szabó Ármin sérülését követően most tért vissza, számára ez egy küzdelmes nap volt. Pusztai Olivér elsősorban az ász nyitásaival hívta fel magára a figyelmet. Zarka Márton pedig egyáltalán nem lámpalázasan lépett pályára, mikor lehetőséget kapott. Garami Péter és Eördögh Bálint ezúttal nem tudott a csapat segítségére lenni.

Folytatás március elején már az elődöntővel.

Kovács Balázs edző

2020.02.17.