Fiú OIB: két győzelem az elődöntő első fordulójában

A MAFC és a Győr ellen nyert, a Sümegtől viszont kikapott a RÖAK Kaposvár-Fino együttese a fiú U19-es bajnokság elődöntőjének első fordulójában. 

Beszámoló

A 2019/2020. évi Dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság, Elődöntő 1. forduló

2020.03.07. Szombat, Sümeg
Résztvevő keret:
1. Pusztai Olivér szül. idő: 2001
2. Fenyő Balázs szül. idő: 2002
3. Eördögh Bálint szül. idő: 2004 (libero)
4. Tóth Máté szül. idő: 2003
5. Fenyvesi Barnabás szül. idő: 2003
6. Együd Ádám szül. idő: 2002
7. Nagy Dávid szül. idő: 2003
8. Csordás Barnabás szül. idő: 2001 (Csapatkapitány)
9. Szabó Ármin szül. idő: 2002

 

Résztvevő csapatok:
Sümeg-Dabronc
MAFC BME
Széchenyi Győr
RÖAK Kaposvár – FINO

 

1. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – MAFC BME
3:0 (25:12; 25:10; 25:13)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Együd, Nagy, Fenyvesi, Szabó Libero: Eördögh Csere: Fenyő, Pusztai
Mérkőzés statisztika

 

2. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Széchenyi Győr
3:0 (25:9; 25:16; 25:13)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Szabó, Fenyő, Fenyvesi, Együd Libero: Eördögh Csere:
Mérkőzés statisztika

 

3. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Sümegi RE
0:3 (25:27; 19:25; 18:25)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Együd, Nagy, Fenyvesi, Szabó Libero: Eördögh Csere: Fenyő, Pusztai
Mérkőzés statisztika

Az U19-es bajnokság elődöntőjében a MAFC, a Győr és a Sümeg volt az ellenfelünk, A Győriekkel és a Sümeggel már találkoztunk az alapszakaszban, ahol sikerült legyőznünk mindkét csapatot. A MAFC ellen az eddig még nem játszottunk.
Ezúttal több játékos sem tartott a csapattal, Jámbor Dávid ezen a napon teljesítette a középfokú német nyelvvizsgáját, így nem tudott a csapat segítségére lenni. Az Ő helyét libero poszton Eördögh Bálint vette át, akinek nem volt új ez a szerepkör, hiszen egy héttel korábban a Munkácsy színeiben a Diákolimpián is liberóként szerzett Ezüstérmet. Garami Péter és Zarka Márton sem utazott az Ifi csapattal, hogy a másnapi U17-es elődöntőre kipihenten tudjon teljesíteni.
A MAFC és a Győr elleni mérkőzéseken gyorsan és könnyedén sikerült begyűjteni a győzelmeket. A két U17-es játékosunkat, Fenyvesi Barnit és Nagy Dávidot tudtuk pihentetni a másnapi fordulóra.

A Sümeg elleni meccs volt az igazi erőfelmérő. A veszprém megyeiek nagyon határozottan és erősen kezdték a mérkőzést. A kemény felugrós nyitássokkal első sorban a két szélső játékosunkat, Fenyvesit és Csordást keresték, akik a pontotalan fogadások következtében támadásban folyamatosan kettes blokkokal találkoztak. Ezeket a kikényszerített támadásokat nagy százalékban ki tudták védekezni és rendszerint sikeresen támadták vissza, illetve sok direkt blokkot is kaptunk. Küszködtünk, nem ment a játék, de a szett végén Tóth Máté nyitássorozatának köszönhetően szettlabdához jutottunk, amit sajnos nem sikerült értékesíteni így elment ez a szett.
Az első szett elvesztése kihatással volt a mérkőzés hátra lévő részére. Továbbra is küzdöttünk akartunk, de nem ment a játék. Sajnos ez nem a mi napunk volt. Az eddigi tornákon jó teljesítményt nyújtó ütőink ezúttal nem tudtak hatékonyan támadni, sok blokkot kaptak és a nyitásaink sem voltak olyan hatékonyak. Ellenfelünknél Péter Benedek hátán vitte a csapatát, kiválóan játszott, nem tudtuk tartani védekezésben. Nálunk ezúttal kiemelendő egyéni teljesítmény nem volt.

Kovács Balázs

2020.03.16.