Fiú OGYB: továbbjutás Toponáron

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a fiú OGYB alapszakaszának második tornáját a RÖAK Sárga csapata. Varga Péter tanítványai hazai környezetben, Toponáron léptek pályára, és a két torna összesített eredménye alapján végül sikerült megszerezniük a nagyon előkelő második helyet ebben a csoportban, ami a legjobb 16 közé jutást jelenti. Az eredmény azért is kimagasló, mert a csapat kezdő játékosai között 4 mini korosztályú játékos szerepel. 

BESZÁMOLÓ
2018/2019. évi Tatár Mihály U15-ös OGYB Alapszakasz

Toponár
2018.11. 11.

I. mérkőzés:
Kaposvári Röplabda Akadémia Sárga –DSE RKA 3:0(25-21; 25-19; 25-22)
Játékosok:
Kezdő: Kiss Bálint, Kiss Péter, Fogel Dávid, Papp Máté, Sárközi Rudolf, Visnyei Szabolcs
Csere: Laczó Bálint
edző: Varga Péter
A szegedi torna után nagy izgalommal vártuk ezt a mérkőzést. Lelkes szurkolótábor előtt, hazai pályán játszhattunk. A fiúk magabiztosan álltak a pályára. Végig koncentráltan, jól motiváltan játszottak. Az első két szettben folyamatosan mi vezettünk és sikerült a játszmákat meg is szereznünk. A harmadik szettben kicsit elfáradtunk. Szinte vesztett állásból ( 18-14 oda) sikerült fordítanunk, és megnyernünk a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos harmadik szettet is.

II. mérkőzés:
Kaposvári Röplabda Akadémia Sárga- Szeged SZRSE 0:3 (11-25; 19-25; 12-25)
Játékosok:
Kezdő: Kiss Bálint, Kiss Péter, Fogel Dávid, Papp Máté, Sárközi Rudolf, Visnyei Szabolcs
Csere: Laczó Bálint; Párkányi János; Göcző Mátyás; Turger Ármin; Tóth Adrián; Nagy Sebestyén
edző: Varga Péter

Összefoglalás:
Az ellenfél csapat nálunk sokkal idősebb és tapasztaltabb játékosokból állt. Erős nyitásokkal nehezítették meg a dolgunkat. Sajnos a nyitásfogadásunk nem volt ideális. Sokat rontottunk. Nem tudtunk támadásban sem érvényesülni. Folyamatosan futottunk az eredmény után. Mindenkinek sikerült játéklehetőséget biztosítani. Összességében nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére. A két torna összesített eredménye alapján sikerült megszereznünk a nagyon előkelő második helyet ebben a csoportban, ami a 16 legjobb közé jutást jelenti. Az eredmény azért is kimagasló, mert a csapat kezdő játékosai között 4 mini korosztályú játékos szerepel.

Varga Péter edző

2018.11.14.