Fiú OGYB: tisztes helytállás Kecskeméten

Fiatal csapattal is tisztesen helytállt Kecskeméten a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyermek együttese.

 

Tatár Mihály OGYB Középszakasz, Kiemelt csoport, 2. forduló

2014. Február 8. Kecskemét

 

Résztvevő keret:

1. Szabó Bence szül. idő: 2000 (csapatkapitány)

2. Kiss Máté szül. idő: 2000

3. Kovács Dániel szül. idő: 2000

4. Csikvár Máté szül. idő: 2000

5. Kontra Dominik szül. idő: 2000

6. Nagy Norbert szül. idő: 1999

7. Agócs Barnabás szül. idő: 2000

8. Pusztai Olivér szül. idő: 2001

9. Hanga Márton szül. idő: 1999

10. Komáromi Richárd szül. idő: 2000

 

A résztvevő csapatok: (4 csapat)

Kecskeméti Sportiskola

Debreceni EAC

DVSI-Dunaferr

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

 

A mérkőzések eredményei:

1. Mérkőzés:

Kaposvári Röplabda Akadémia – Debrecen

0:3 (19:25;19:25;22:25)

2. Mérkőzés:

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dunaferr

1:3 (21:25; 25:21; 20:25; 25:27)

3. Mérkőzés:

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kecskemét

0:3 (9:25; 22:25; 14:25)

 

A mérkőzésekről:

 

Sajnos az első fordulóra a hóhelyzet miatt nem tudtunk elutazni, viszont rajtunk kívül minden csapat lejátszotta az egymás elleni találkozókat. Tehát nekik azért már volt egymás ellen tapasztalatuk. Ezért egy kicsit ebből a szempontból előnyben voltak velünk szemben.

 

Az első mérkőzést a Debrecen ellen játszottuk. A Debrecenben kiugróan jó, magas játékos nem volt, viszont mindenki be tudta ütni a labdát. A meccs elején el kellett, hogy teljen egy kis idő, míg felvettük ezt a ritmust amit itt a kiemelt csoportban szereplő csapatok diktáltak. Ám miután ez megvolt elég jó kis mérkőzést játszottunk velük. Tulajdonképpen mindhárom szett koreográfiája hasonló volt. A szettek elején fej-fej mellett haladtunk, aztán a szett közepén mindig mi kerültünk kicsit előnybe, amit a szett vége felé a Debrecen kiegyenlített és a szett végén maga javára fordított. A 3. szett végén volt szett nyerési esélyünk, de végül nem sikerült, így 0:3 arányban elveszítettük a mérkőzést.

Pihenő nélkül rögtön következett ezután a Dunaferr elleni találkozó. Ez már egy sokkal szorosabb mérkőzés volt. A Dunaferrben két magas (2 méter körüli) játékos is volt. Tulajdonképpen ellenük nem igazán volt ellenszerünk, blokk felett dolgoztak. Ennek ellenére ez egy nyerhető meccs volt, amit sajnos végül nem sikerült megnyernünk.

Az első szettben még nagyon bennünk volt az előző meccs, fáradtan mozogtunk, 10 ponttal is elhúzott a Dunaferr. Ekkor lecseréltem majdnem az egész csapatot és nem kis meglepetésemre a cserékkel majdnem egyenlőre felhoztuk az állást. De végül nem sikerült megnyerni a szettet.

A második szettben viszont mi irányítottuk a játékot és a szettet is sikerült megnyerni, de a 3. szett ismét a Dunaferré volt. A 4. szettben nagy küzdelem alakult ki. A szett végén felváltva vezettek a csapatok. 25:25-nél nyitottunk egy ászt, amit sajnos a játékvezető elnézett és out-nak ítélt. Az ezt követő pontot a Dunaferr beütötte és ezzel megnyerte a mérkőzést.

A harmadik mérkőzésen a nagyon erős Kecskemét volt az ellenfél. A Kecskemétieknél a feladót kivéve minden játékos 190cm körüli és jól röplabdáznak. Az első szettben még momentumunk sem volt. Tulajdonképpen kiszerváltak minket. Csak az Ő hibáikból tudtunk pontot szerezni. Ezért is volt meglepő, hogy a 2. szettben elég szoros volt végig az eredmény. Egy kis szerencsével akár szettet is nyerhettünk volna, de ez tényleg szerencse kérdése volt csak. Aztán a 3. szettben ismét hasonló volt a helyzet mint az elsőben. Be kell látni a Kecskemét jelenleg kiemelkedik ebből a mezőnyből.

 

Értékelés :

A csapat összességében nem játszott rosszul, de ahhoz, hogy a Debrecen vagy a Dunaferr ellen győzni tudjunk folyamatos jó játék szükséges, nem elég, hogy időnként jól röplabdázunk.

Nyitásaink ezúttal a korábbiaknál egy kicsit gyengébbek voltak, ezért az ellenfél jól támadó játékosait nem sikerült kivennünk a játékból. Sajnos az egyik center posztunk eléggé lyukas, ezen a poszton sokkal jobb teljesítmény kell. Ezt a későbbiekben valószínűleg szerkezeti változtatással tudjuk megoldani.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ezzel a fiatal csapattal (a csapatban csak 2 másodéves játékos van) jól helytálltunk. Játékban mindenképpen felvettük a versenyt bármelyik ellenfelünkkel.

 

Statisztika:

 

Kovács Balázs

edző

 

2014.02.19.