Fiú OGYB: három győzelemmel zárt a RÖAK a Kodályban

Mindhárom mérkőzését megnyerte a Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos együttese a fiú Országos Gyermek Bajnokság első elődöntőjében, a Kodály iskolában. Sántosiné Oláh Edit tanítványai s Szeged, a Kunhegyes és a Szolnok csapatánál is jobbnak bizonyultak, így jó eséllyel pályáznak arra, hogy bekerüljenek az országos döntőbe.

BESZÁMOLÓ

Tatár Mihály U15 Országos Gyermek Bajnokság ELŐDÖNTŐ
2018. március 04. vasárnap Kaposvár

Résztvevők:
Kaposvári Röplabda Akadémia
Kunhegyes Egységes Sportegyesület
Szegedi RSE
Szolnoki Röplabda Akadémia

Az elődöntő 1-2. helyezettje jut a döntőbe, tehát a tét nagy volt. Nagyon készültünk, szerettük volna megmutatni a hazai közönségnek, mire vagyunk képesek. Egyik ellenfelet sem ismertük, de az eddigi eredmények alapján a Szegedet gondoltam legerősebbnek. Az első meccsünket velük játszottuk. Mivel késve érkeztek, a mérkőzés is később kezdődött, mi már túlmelegedtünk, ők viszont melegítés nélkül, minden mindegy alapon játszottak. Meg is leptek bennünket. Az 1. játszmában 10 pontos hátránynál kezdtünk ébredezni és felzárkózni, végül a szettet 26-24-re vesztettük. A következő szett is úgy indult, hogy a gödörből nem tudunk kimászni, aztán csak erőre kaptunk, hol jobb, hol kevésbé jobb játékkal 3:1-re hoztuk a mérkőzést.

A Kunhegyes ellen sok erőkifejtésre nem volt szükségünk, 3:0-ra nyertünk. A játékunk még mindig akadozott, de ehhez így is elég volt. Aztán az utolsó meccsen a Szolnok ellen, ami időben este 7.00 órakor kezdődött, és a nap legjobb játékát nyújtottuk, egy sima első szett után, egy kis botlással 3:1-re nyertünk! Egy nagy lépést tettünk a döntő felé, de ahhoz még egy újabb fordulón, ami április 22-én lesz, hasonlót kell nyújtanunk.

Ami mindenképpen kiemelendő, a 3 meccset 9 játékossal játszottuk végig, akikből 4-en szeptemberben kezdték a röplabdát, 2-en pedig nem a megszokott helyükön játszottak. Körmendi Olivér, Cséplő Dominik, Bellai Zoltán és Szemesi Bence (libero) fegyelmezetten, taktikát betartva próbálta a csapatot segíteni, szép nyitásokkal bejátszásokkal, sánccal. Mivel az előző héten a feladónk megsérült, 2 edzés állt rendelkezésre, hogy új felállást gyakoroljunk. Sümegi Kristóf tökéletesen kiszolgálta az ütőinket, mezőnyözött, nyitássorozatokat produkált. Eördögh Bálint okos megoldásokkal, kemény nyitás szériával tette hozzá a magáét az eredményhez. Joris Vermeulen kicsit betegen, de vállalta a játékot, a kezdeti bizonytalanság után megtalálta magát és a helyét a pályán. Nagy Dávid a héten váll fájdalmakkal küzdött, de mindent megpróbált a győzelemért. Fenyvesi Barnabás csapatkapitányhoz méltóan, irányította a csapatot, lelkesített, elől hátul ütött ejtett, nyitott, mezőnyözött. Nem volt könnyű nap, nem játszottunk túl jól, de öröm volt nézni, hogy ennek ellenére a játéktudás alapján különböző szinten álló játékosok, szívvel-lélekkel hogyan lettek CSAPAT!
Egy ilyen társaság edzőjének jó lenni!

Bellai Zoltán
Cséplő Dominik
Eördögh Bálint
Fenyvesi Barnabás
Károly Gergő
Körmendi Olivér
Nagy Dávid
Sümegi Kristóf
Szemesi Bence
Vermeulen Joris

 

Sántosiné Oláh Edit

2018.03.06.