Fiú OGYB: elmaradt a RÖAK bravúrja Sümegen

Nem sikerült kivívnia a döntőbe jutást a Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos együttesének a fiú Országos Gyermek Bajnokság előntől. Csapatunk a sümegi tornán mindkét mért 3:0 arányban vesztette el.

BESZÁMOLÓ

Tatár Mihály Országos Gyermek Bajnokság előntő2017. 04. 01, Sümeg.

Az előntő 2. fordulómegen rendeztékSzékesfehérvár éa Sümeg csapatával kerültünk egy csoportba, ahonnan az első és a második helyezett jutott az országos döntőbe. Az elő fordulóban mind a két csapattól kikaptunk, de reális esélyünk volt a továbbjutásra

Az 1. mérkőnk nem jól indult a Székesfehérváellen, az 1. szettben, a lehetőget nem árezve, hogy egy 3:0-s győzelemmel a döntőbe juthatunk, rövid idő alatt 21:11-re vezetett az ellenfél. Ekkor Embersics Levente a nyitóhelyen 10 ász jellegű nyitával felzárkóztatta a csapatot. Sajnos senki nem volt, aki, hogy a remény tovább élhessenvezér egyéniséggé vált volna. A szettet is és a mérkőst is 3:0-ra elvesztettük. Küzdeni tudásból megbuktunk. A felkészüs során gyakorolt dolgok (madó jellegű, kemény nyitás, pontos nyitásfogadás, madás, mezőny, csapatják) mind hiányoztak. Mérhetetlenül csalódott vagyok, hisz az egész évi munka számunkra a látszat alapján felesleges volt. A győzelmet nem adják, azért küzdeni kell. Ez a csapat sajnos erre nem volt képes.

A 2. meccs a Sümeg ellen már tét nélküli volt, ott egy-két alkalommal villant valami, de nem annyi, ami egy játszma győzelemhez elég lenne. A mérkőst 3:0-ra elvesztettük.  Számunkra az OGYB ezzel befejezőtt, a 7. helyen végeztünk. Idén még a Diákolimpia várhat a jákosokra az iskolai edzővel, ha az előntő versenyét sikerrel veszik. A csapatból 4 jákos jöre már a serdüben játszik, így már most elkezdhetünk egy újabb csapatot éteni. Egyébként a MRSZ-t sem igazán értem, mert októberben már elkezdődik a verseny és a döntő csak június első hetében lesz, a vissza lé 2 hónap a bejutottaknak is és a kiesetteknek is mérkős-lehetőg nélküli, üres idény.

A csapat tagjai:

Andalics Gergő
Embersics Levente
rdögh Bálint
Fenyő Balázs 
Fenyvesi Barnabás
rvai Gergő
Nagy Dávid
megi Kristöf
Szitás Benjamin
Zarka Márton

 

ntosiné Oláh Edit
edző

2017.04.03.