Ezüstérem a kecskeméti Vásárhelyi Kupáról

A második helyet szerezte meg az 1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek korosztályú fiúegyüttese a kecskeméti Vásárhelyi Kupán. Kovács Balázs tanítványait csak a döntőben állították meg, a viadal jól szolgálta a felkészülést az Országos Gyermek Bajnokság fináléjára.

Vásárhelyi Kupa, 2012. Március 31. (Katona Gimn. és Vásárhelyi Ált. Isk.)

Résztvevő  keret:
1.    Bögöly Gábor     szül. idő: 1997 (csapatkapitány)
2.    Spannenberger József    szül. idő: 1997
3.    Pavlényi Máté    szül. idő: 1997
4.    Guzmics Richárd    szül. idő: 1997
5.    Keen Cameron    szül. idő: 1997 (liberó)
6.    Bódis Gábor    szül. idő: 1997
7.    Horváth Gergely    szül. idő: 1997
8.    Hanga Bence    szül. idő: 1998
9.    Kulcsár Adrián    szül. idő: 1998
10.    Szabó Tamás    szül. idő: 1998
11.    Borsi Dániel    szül. idő: 1999
12.    Lassu Ádám    szül. idő: 1998

A résztvevő csapatok:
Kunhegyes
Dunaferr
KESI Arany János
KESI Katona
KESI Vásárhelyi
1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

Csoportmérkőzések:
1.    MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – KESI Katona  2:0
2.    1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kunhegyes  2:0

A két csoportmérkőzésünket a simán hoztuk. A Katona elleni kicsit könnyebb volt, a Kunhegyes elleni valamivel szorosabb, de ott is viszonylag simán nyertünk. 

Elődöntő:
1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dunaferr  2:1

Nem sok időnk volt pihenni a csoportmérkőzések után, gyakorlatilag amint átértünk a Katona J, Gimnáziumból a Vásárhelyi Iskolába egyből játszanunk kellett. Az első szettben jól kezdtünk, nagy lelkesedéssel így ezt a szettet könnyedén nyertük. Aztán a második szettben kicsit lankadt a srácok figyelme, így a szettnek az elején a Dunaferr többpontos előnyre tett szert. Többször is lehetőségünk lett volna felzárkózni, de ez sajnos nem sikerült, így végül 5 ponttal elbuktuk a szettet.
A döntő szettben felváltva vezetett egyszer az egyik, majd a másik csapat, aztán 6:5-nél egy jó nyitásszériának köszönhetően megnyertük a döntő szettet, így bejutottunk a döntőbe.

Döntő:
1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kunhegyes 1:2

A döntőben a másik elődöntőből a Kunhegyes jutott be, miután 2:0-ra legyőzte a Vásárhelyit.
A másik csoportban egyébként a csapatok körbeverték egymást, csak a pontokon múlott a végső sorrend.
Az első szettben minden úgy alakult ahogy azt elterveztük. Kiválóan szerváltunk, így könnyedén tettünk szert előnyre. Ami a szett előrehaladtával folyamatosan nőtt és végül 25:11-es sikerrel zárult. 
A második szettben kicsit elbíztuk magunkat, ami ahogy lenni szokott megbosszulta magát. Már a szett elején 5 pontos hátrányba kerültünk, később többször is feljöttünk 1-2 pontra, de végül nem sikerült megfordítanunk a szettet így következett a döntő szett.
A döntő szettet jól kezdtük, sikerült előnyre szert tenni, már 8:5-re is vezettünk. Ekkor az egyik kunhegyesi játékos egy jó nyitásszériát fogott ki. Nem tudtunk a fogadás után támadást építeni, a nyitásfogadás után csak kosárral és alkarral tudtuk áttenni a labdát, amit az ellenfelünk visszatámadásból rendre pontra váltott. 12:9-nél tudtuk újra visszavenni a nyitást, 14:12-re még sikerült felzárkózni, de a nyitásunkból a Kunhegyes betámadta a labdát, ezzel elbuktuk a mérkőzést.

Összességében elégedett vagyok a srácokkal, annak ellenére, hogy nem sikerült megnyerni a tornát. A tornán Guzmics Richárd különdíjat kapott.

Kovács Balázs edző

2012.04.11.