Ez már valami! Kaposvári arany és bronz a fiú OMB első fordulójában!

A Kaposvári Röplabda Akadémia nagyszerű sikerét hozta a fiú Országos Mini Bajnokság első fordulója. Az U13-as korosztály nyitó megmérettetésén a RÖAK Sárga elnevezésű együttes (edző Varga Péter) szerezte meg az első helyet, a bronzérmet pedig a RÖAK Sárga legénysége (edző Demeter András) érdemelte ki.

RÖAK KÉK BESZÁMOLÓ
Dunszt Ferenc U13 fiú OMB, 1. forduló, Budapest

Helyszín: Csontváry Koszta Tivadar Általános Iskola
Résztvevő csapatok: RÖAK Sárga (Toponár), RÖAK Kék, Dági KSE, Sümeg-Dabronc, Felsővárosi Fésűs RAF, Lőrinc 2000 SE, Szegedi RSE

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár Kék– Szegedi RSE 2:1 (20, -25, 15)
RÖAK Kaposvár Kék – Felsővári Fésűs RAF 3:0 (0, 0, 0) – lejátszott mérkőzésen 2:1
RÖAK Kaposvár Kék – Lőrinc 2000 SE 3:0 (19, 21, 16)

Elődöntő:
RÖAK Kaposvár Kék – RÖAK Kaposvár Sárga 1:2 (-17, 17, 6)

3. helyért:
RÖAK Kaposvár Kék – Szegedi RSE 2:0 (12, 15)

Küldöndíj:
Csordás Bertalan

Résztvevők:
Csordás Bertalan
Dobos Bertalan
Lebó Péter
Patkás Márton
Simon Bence
Stangl Dániel
Szalaki Dominik
Tóth Ágoston
Tuduc Viktor

Értékelés:
Az idei első U13-as tornánkra hosszas felkészülést követően jutottunk el, aminek a főpróbája a szerdai edzőmérkőzés volt, a RÖAK sárga ellen (4:4).
A terembe időben érkezünk, ezért a fiúknak sikerült kicsit megszokniuk a helyszínt, de sajnos a napsütés az egyik oldalon az elődöntőig problémát jelentett. A csoportmérkőzések alatt a fiúk nagyszerűen játszottak, és sikerült megnyerni az összes mérkőzésünket, ennek köszönhetően a „B” csoport élén végeztünk.
Az elődöntőben, Varga Péter mester tanítványaival kerültünk össze, akik fizikailag és technikailag képzettebbek nálunk. Az első szettben 17-ig tudtuk tartani őket, viszont ezután elfáradtunk. A döntő szettben csak az elején voltunk ellenfelei a későbbi győztesnek. A bronzérmet gond nélkül szereztük meg nálunk fáradtabb szegedi csapat ellen.
A torna jól szolgálta a csapat versenyzését, sajnos voltak olyan körülmények, amelyek nehezítették a napunkat, mint:
– 7 csapatra összesen két öltöző volt, abból is csak az egyikben volt csak zuhanyzó (sárgásbarna víz folyt belőle, így fürdeni a fiúk a nap végén nem tudtak)
– Zsinórban 4(!!!) mérkőzést játszottunk, ami ilyen korosztályú gyerekek számára rengeteg.
– A játékvezető és a „jegyzőkönyvvezetők” rendszerint késve érkeztek meg a mérkőzésre, amelynek a jegyzőkönyvét általában az edzőknek kellett beírniuk.
– Az eredményhirdetés folyamán kiderült, hogy a szervezők nem mindenkinek tudnak érmet biztosítani (nálunk 2 főnek nem jutott)!

A fiúkat maximális dicséret illeti! A RÖAK sárga csapaton kívül a többi csapatnál jobbak vagyunk érzésem szerint, a rossz keresztjátéknak köszönhető, hogy nem a két kaposvári csapat játszotta a nap végén a döntőt.
Folyatás december 2-án Sárisápon lesz, ahol egy fényesebb éremért indulunk a fiúkkal, és természetesen a végső cél, az OMB döntőébe kerülés.

Demeter András
edző

2018.11.19.