Évzárót tartott a Kaposvári Röplabda Akadémia

Ünnepélyes évadzárót tartott hétfőn délután a Kaposvári Röplabda Akadémia a Munkácsy gimnázium aulájában. A köszöntők és az értékelés után átadták a Horváth Éva Röplabda Alapítvány „Jó tanuló, jó röplabdás” díjait. A gyermek korosztályban Pál Boglárka, Vajda Virág és Fenyvesi Barnabás, a serdülők között Varga Edina és Tóth Máté, az ifjúságiaknál pedig Rucz Réka és Horváth Kristóf részesült elismerésben…

Ünnepélyes évadzárót tartott hétfőn délután a Kaposvári Röplabda Akadémia a Munkácsy gimnázium aulájában. A köszöntők és az értékelés után átadták a Horváth Éva Röplabda Alapítvány „Jó tanuló, jó röplabdás” díjait. A gyermek korosztályban Pál Boglárka, Vajda Virág és Fenyvesi Barnabás, a serdülők között Varga Edina és Tóth Máté, az ifjúságiaknál pedig Rucz Réka és Horváth Kristóf részesült elismerésben. Az Év utánpótlásedzője díjat Varga Péter és Jezeri Tibor vette át. A Röplabda Akadémia újabb emlékezetes évet zárt: 17 csapatban több mint kétszáz helyi fiatal ütötte a labdát; a fiú ifjúsági és gyermek korosztály a magyar bajnoki bronzéremig jutott, a lány mini korosztály pedig két csapattal is elverekedte magát az országos döntőig.

A Kaposvári Röplabda Akadémia egyik alapító tagja, Horváth Éva elnök a közelmúltban úgy döntött, hogy lemond az elnöki posztról. Az egyesült elnökségi tagjai az évzárón mondtak neki köszönetet áldozatos munkájáért, erkölcsi és anyagi támogatásáért, jó tanácsaiért és a röplabdasport önzetlen szeretetéért, segítéséért. A hétfőn megtartott közgyűlés úgy döntött, hogy Horváth Évát az akadémia örökös tiszteletbeli elnökévé választja.
A kaposvári ifjúsági és sportbizottság elnöke, dr. Pintér Rómeó köszöntője után Demeter György, Gáspár István és Vermesné dr. Merő Zsuzsanna adta át az elismeréseket. A 2013 tavaszán megalakult Horváth Éva Röplabda Alapítvány hat kategóriában írt ki pályázatot a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben sportoló fiatalok számára, így minden tanévben odaítélik a Jó tanuló, jó röplabdás címet leány és fiú szakágban, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban. A csapatok edzői adták le a jelölést a meghatározott határidőig, és a feltételek között szerepelt a röplabdában kiemelkedő, szorgalmas, eredményes teljesítmény, a példaértékű magatartás, a tanulásban pedig a négy egész feletti tanulmányi átlag. A díjazottak emléktárgyban, pénzjutalomban és a Sport36 Kft. jóvoltából 10 ezer forintos ajándékutalványban részesültek.

A gyermek leány kategóriában, a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2018-ban, VAJDA VIRÁG ÉS PÁL BOGLÁRKA:

A 2017/2018-as szezonban a RÖAK U15 KÉK csapatának jó tanuló – jó sportolója: Vajda Virág

Virág tanulmányi eredménye, és a sporthoz való hozzáállása kitűnő példája annak, hogy a sport és a tanulás jól összeegyeztethető, ha valaki az iskola mellett komolyan röplabdázni is szeretne. A toponári tagiskola kitűnő tanulója, több tantárgyban dicséretes eredménnyel végzett, és felvételt nyert a Táncsics Mihály Gimnáziumba. Minden edzésen ott van, mindig lehet rá számítani, minden gyakorlatot példás alázattal végez. A túlzott akarása olykor alaptalan izgulásba viszi, emiatt néha feszült, de amint ezt fejben rendezni tudja, stabil, megbízható teljesítményt nyújt a pályán. A csapat alapembere, értéke. A szezon eleje óta nagyon sokat fejlődött mentálisan, fizikailag, de leginkább technikailag. Bízom benne, hogy ez a hozzáállása mind a tanuláshoz, mind a röplabdához a jövőben is megmarad és akkor a pályán és pályán kívül is sokra viheti írta Virág edzője, Kovács Balázs.

A 2017/2018-as szezonban a RÖAK U15 SÁRGA csapatának jó tanuló – jó sportolója: Pál Boglárka.

Bogi a Munkácsyba jár a hatosztályos gimibe. Talán két négyese lesz év végén. Egész szezonban rendszeresen járt edzésre. Ha hiányzott, mindig jelezte üzenetben. Edzéseken fegyelmezetten, lelkesen dolgozott. Sokat fejlődött az év alatt. A mérkőzéseken is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott – értékelt Rédling-Szabó Gabriella edző.

A gyermek fiú kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2018-ban: FENYVESI BARNABÁS

Céltudatos sportolóként minden edzésen, mérkőzésen a maximumra törekszik. Az idei évben vezéregyéniséggé nőtte ki magát. Segíti csapattársait hol lelkesítéssel, hol példamutatással. A korosztályos válogatott tagja, onnan is csak pozitív véleményeket fogalmaznak meg róla! Az iskolai tanulmányait összeegyezteti a sporttal, mindkettő fontos neki! Kitartó, nagy lehetőségek állnak előtte, őt ismerve, élni is fog ezekkel! Csapatával az idén bronzérmes lett az OGYB döntőjében – írta edzője, Sántosiné Oláh Edit.

A serdülő leány kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2018-ban: VARGA EDINA

Edina a serdülő csapat csapatkapitánya, első számú feladója. A Munkácsy Mihály Gimnázium reál tagozatos osztályába jár, kitűnő tanuló, aki még a tudományos diákköri munkában is részt vesz. Edina az egész idény alatt csak betegség vagy egy sajnálatos sérülés miatt hagyott ki edzést, rá nemcsak az edzője és minden csapattársa, de meggyőződésem, hogy környezetének minden tagja bármikor bizton számíthat. Az edzéseken, mérkőzéseken mindig a legjobb hozzáállással, saját magából a maximumot próbálja kihozni. Az edzői tanácsokat megfogadja, a játékába beilleszteni, ennek megfelelően az év során nagyon sokat fejlődött. Ő az a játékos, aki a másik sikerének is őszintén tud örülni. Ha minden játékos hozzáállása ilyen lenne, már-már unalmas lenne az edzők élete. Végezetül két jó tanács, az egyik Edinának: a sportpályán nem kell ennyire jó kislánynak lenni, egy kis csibészséget kell a játékodba illeszteni; a másik a leendő edzőjének: minél hamarabb ismerje fel és használja Edina értékeit – írta Edina edzője, Jezeri Tibor.

A serdülő fiú kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2018-ban: TÓTH MÁTÉ

Az országos ötödik helyezett serdülőcsapat feladója, egész évben példamutató részvétel az edzéseken, szépen irányította a társait a pályán. Edző: Varga Péter.

Az ifjúsági leány kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2018-ban: RUCZ RÉKA

Réka erős önfegyelemmel, kitartással és jó felfogóképességgel rendelkezik. Saját szorgalmának köszönhetően, kiváló teljesítményt tud nyújtani az iskolában és a sportágában egyaránt. Edzéseken és a meccseken, a maximumra törekszik. Kiáll magáért, a barátaiért, a csapattársaiért és persze a kedvenc focicsapatáért, a Real Madridért – írta edzője, Duduka Ingrid.

Az ifjúsági fiú kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2018-ban: HORVÁTH KRISTÓF

Kristóf tavaly nyáron igazolt Kecskemétről Kaposvárra, és már a szezon első részében letette a névjegyét a Fino felnőtt csapatában. Ezen felül a junior és az ifjúsági korosztály mérkőzésein is pályára lépett, és vezéregyéniség volt együttesében. Az U21-es korosztályban magyar bajnoki címet szerzett, ráadásul a hatos döntő legértékesebb játékosának is megválasztották. Kristóf ezekben a hetekben érettségizik, és a remények szerint az ősszel megkezdheti tanulmányait a Kaposvári Egyetemen.

A Horváth Éva Röplabda Alapítvány kuratóriuma minden évben elismeri a leány és fiú szakág egy-egy edzőjét, aki munkájával és elért eredményeivel méltó a díjra. A címeket a Kaposváron sikeres edzői tevékenységet végzett pedagógusokról nevezte el az alapítvány vezetése.

A női szakágban a Vermesné dr. Merő Zsuzsa díj 2018-as díjazottja JEZERI TIBOR

Jezeri Tibor megalakulása óta egyik edzője a Kaposvári Röplabda Akadémiának, és évről évre lelkesen, magas színvonalon, minden pedagógiai érzékét felhasználva végzi munkáját. Idén jól szerepelt a serdülőkkel, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy a csapat beverekedje magát az országos döntőbe.

A férfi szakágban a Gáspár István díj 2018-as díjazottja VARGA PÉTER 

Az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar utánpótlás röplabdaedzője a most záruló évadban is bizonyította kivételes képességeit: az ifjúsági korosztállyal bronzérmet, a serdülőkkel ötödik helyezést szerzett az országos döntőben, és a minikkel is kiemelkedő munkát végzett egész évben.

A Kaposvári Röplabda Akadémia különdíját a fiú szakág edzője, Ágfalvi Krisztina vehette át. Ágfalvi Krisztina 17 év után, saját elhatározásból fejezi be edzői pályafutását. A kaposvári szakember tíz évesen, a Kaposvári Sportiskolában szerette meg a röplabdát, itt lett belőle játékos, a későbbiekben pedig itt kezdett el edzősködni. A Kaposvári Röplabda Akadémiának alapítása óta utánpótlás edzője volt a fiú szakosztályban, és az elmúlt több mint másfél évtizedben tehetségek egész sorát nevelte ki. Tanítványai közül többen a válogatottságig is eljutottak.

2018.06.11.