Élmezőnyben az Őszi ikerpár!

Két országos, négycsillagos, ranglista-pontszerző versenyen is az élmezőnyben zárt az Őszi Janka, Őszi Nóra strandröplabda páros az elmúlt hétvégén, a fővárosban. A Kaposvári Röplabda Akadémia fiatal kettőse a BVSC Kupán állt rajthoz, és szombaton, az U16-os mezőnyben a negyedik, vasárnap, az U22-es viadalon pedig az ötödik helyet szerezte meg.

Janka és Nóra ezen a nyáron szinte minden hétvégén homokra lép abban a reményben, hogy sikerül a kvalifikáció az U16-os bajnokság országos döntőjére. A RÖAK kettőse ezúttal is mindent megtett a sikerért, és a szombati, fővárosi tornán meg sem állt a negyedik helyig! A kaposváriak a C csoportban két meccset nyertek, a negyeddöntőben pedig Strébl, Kövesdi duót búcsúztatták 21:17-es sikerükkel. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes Baksa, Kiss páros múlta fel a somogyiakat, a bronzmeccsen pedig Dios és Horváth győzött két szettben. Az erős mezőnyben a RÖAK másik párosa, Vida Eszter és Ferencz Emese a kilencedik helyet érdemelte ki.
A 15 esztendős ikrek a másnapi U22-es versenyen is letették névjegyüket, és 16 induló közül az ötödik helyen fejezték be a küzdelmeket. A lányok a csoportkörben két meccset nyertek, a nyolc közé jutásért pedig a Pintér, Rézmann egység ellen győztek 21:12 arányban. A negyeddöntőben a későbbi bronzérmes Varga, Varga duó állította meg a mieinket.

 

2020.08.10.