Egy mérkőzést nyert a háromból az OGYB-csapat

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány csapata az Országos Gyermek Bajnokság első elődöntőjét. Jezeri Tibor tanítványai hazai környezetben léptek pályára a Palota RSC, a Békéscsaba RSE és a Kecskeméti Sportiskola ellen, és végig jól küzdöttek.

A kaposvári lányok az ősszel a bajnokság alapszakaszában szerepeltek, és a négyes csoportból a második helyen léptek tovább az elődöntőbe. Az idei első tornának az élelmiszeripari szakképző iskola impozáns tornacsarnoka adott otthont, és hat mérkőzés szerepelt az egész napos programban.

– Heti négy edzéssel készülünk, és az erőviszonyok ugyan nem a mi sikerünket ígérik, de a lányok mindent megtesznek azért, hogy jól teljesítsenek – mondta Jezeri Tibor edző. – A csapat 1997-es és 1998-as születésű fiatalokból áll. Az együttes egyik felével már másfél éve dolgozom együtt, a többiek augusztusban csatlakoztak hozzánk. Ügyesek, szorgalmasak a lányok.

– Nagyon jól érzem magam ebben az együttesben, nem csak csapattársak, hanem jó barátnők is vagyunk, a pályán és a pályán kívül egyaránt segítjük egymást – tette hozzá az akadémia egyik játékosa, Dér Orsolya. – Külön örülünk annak, hogy hazai környezetben játszhatunk, mert így a családtagok és a barátok is kijönnek szurkolni nekünk.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány csapata jól kezdett: az első találkozón 3:1 arányban sikerült megverni a fővárosi Palota RSC gárdáját. A folytatásban már érvényesült a papírforma, és a jó erőkből álló békéscsabai és kecskeméti együttes egyaránt három szettben nyert a somogyiak ellen. Az 1. MCM-Diamant Kupáért kiírt tornát végül a végső győzelemre is esélyes békéscsabaiak nyerték meg három sikerrel a kecskemétiek előtt. A kaposváriak egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárták az első elődöntőt, így az április második tornán már bravúr kellene a továbbjutáshoz. Az elődöntőből az első és második helyezett jut majd tovább a döntőbe.

2012.02.13.