Dupla sikerrel rajtolt a fiú OSB-csapat

Két győzelemmel mutatkozott be a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú serdülőcsapata az országos bajnokság első fordulójában. A pécsi tornáról Zarka Péter edző készített összegzést.

Az OSB első selejtező körében Pécsen kezdtük meg a 2012/2013 évi szereplésünket, ahol ellenfeleink a Sümeg és a Pécs csapatai voltak. Ebben az évben is egy teljesen új csapatot kellett építeni, mivel csakkét ember maradt a tavalyi serdülő korú együttesből, és hat új játékos érkezett a gyerek csapatból. Rajtuk kívül 3 kezdő játékos csatlakozott  a kerethez, akik még nem rendelkeznek röplabdás múlttal.

A felkészülésünket augusztus 23-án  kezdtük meg, tiszta alapozó edzésekkel és szeptember 3-tól folytattuk teremben vegyes edzésekkel. A felkészülésünket sok apró sérülés, valamint az iskolakedzés és több gólyatábor zavarta meg. Ezeket leszámítva, azt gondolom, a tervezett munkát és feladatokat sikerült megvalósítani, a fiúk megfelelő állapotban várták a kezdést. Ami gondot jelentett, az a mérkőzés hiánya, amit meg is éreztünk az első tétmeccsünkön.

Az első forduló:

2012.október 13. Pécs

Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino – Sümeg 3:2 (21:25, 20:25, 28:26, 25:14, 15:9)

Az első kettő szettre jellemző volt az utazás, a terem és az új felállás okozta zavar a játékelemekben és az egyéni teljesítményekben. Nagyon sok technikai hiba jellemezte a játékunkat, ami a hálóérintésekben, átlépésekben, kettős érintésekben testesült meg. A harmaidik szettől kezdődően megtaláltuk a nyerő felállást, és a pontos játékot a lelkesedés tette hatékonyabbá. A negyedik szettől kezdődően fölénybe kerültünk, és magabitosan tudunk játszani, majd a győzelmet megszerezni a végére teljesen elfáradó sümegiek ellen.

Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino – Pécs 3:0 (25:12, 25:15, 25:11)

Mindvégig jellemző volt a nagyobb technikai és erő fölényünk a lelkesen játszó pécsiekkel szemben. A tálkozón mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani, amivel nagyon jól és ügyesen élni is tudtak a fiúk.

A keret:

BÖGÖLY GÁBOR,
PORTIK ÁDÁM,
FEJES PATRIK,
PAVLÉNYI MÁTÉ,
KEEN CAMERON,
RÁK VINCE,
BÓDIS GÁBOR,
KULCSÁR ADRIÁN,
HORVÁTH GERGELY,
BORSI DÁNIEL,
ÉLŐ ÁDÁM,
ZSOHÁR PÉTER.

Köszönjük az új mezeket amiknek nagyon örültek a fiúk és örmmel viselték  a mérkőzéseken!

2012.10.16.