Dobogós hely Dabroncról

Az elmúlt hétvégén kétnapos utánpótlástornát rendeztek Dabroncon III. korcsoportú fiúcsapatok részére a tavaly decemberben elhunyt Simon Lajos emlékére. A versenyre hazánk legjelentősebb egyesületeiből, utánpótlásműhelyeiből érkeztek a résztvevők Hortobágyról, Kecskemétről, Kaposvárról, Szombathelyről, és a szomszédvár Sümegről.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia együttese az előkelő harmadik helyet szerezte meg: Ágfalvi Krisztina tanítványai a bronzmérkőzésen a házigazdákat győzték le.

Az első napon már a csoportmérkőzéseken is a sportolók életkorát meghazudtolóan magas színvonalú mérkőzéseket láthattak a versenyre kilátogatók. A Dabronc csapata a Sümeg legyőzése után a Kaposvár ellen maratoni küzdelemben, 3:2-re tudott nyerni, így megszerezte a csoportelsőséget. A másik csoportban a Kecskemét és a Hortobágy játszotta a nap csúcsmérkőzését, ahol a Hortobágy végzett a csoport élén a KESI-Aranyt és a Szombathelyt megelőzve. A mérkőzések után este közös bográcsozással zárták a csapatok a napot, amely jó alkalom volt az ismerkedésre gyerekek, edzők, szülők és a vendéglátók között.
A következő napon a helyosztókra, elődöntőkre, és ebéd után a döntőre került sor. Az ötödik helyért a Sümeg legyőzte a Szombathelyt, a bronzmérkőzésen az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia visszavágott a Dabroncnak, a döntőt pedig Szentirmai Zoltán vezetésével a Hortobágy nyerte Nagy Péter kecskeméti tanítványai ellen. 
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a serlegek, érmek, oklevelek átadása után különdíjat kaptak az edzők, a legjobb feladó, Tarr Kristóf (Hortobágy), a legjobb ütő, Fazekas Gábor (Kecskemét) és a legjobb hazai játékos, Bujtor Kevin (Dabronc).A verseny fődíja egy röplabda mezsorozat volt, amelyet a Hortobágy csapata vehetett át. Ifj. Simon Lajos dabronci polgármester záróbeszédében megemlékezett édesapjáról, a verseny névadójáról, aki két évtizeden keresztül volt Dabronc polgármestere és lelkes támogatója nem csak a sportnak, hanem minden előremutató közösségi kezdeményezésnek. A díjátadás után a csapatok egy közös szalonnasütésen zárták az együtt töltött két napot, és tértek haza felejthetetlen élményekkel egy olyan sporteseményről, amely reklámja volt a mini röplabdázásnak, ahol a kimagaslóan felkészített csapatok, a győzni akarás mellett a sportszerűségé és a barátságé volt a főszerep. A torna nagyszerű főpróba volt a májusi Országos Mini Kupa előtt.

(hunvolley.blog.hu)

2012.05.01.