Dobogón a Fino a Somogyi Sportgálán

Négy kategóriában is elismerték a Fino Kaposvár SE férfi röplabdacspatának, illetve utánpótlásának 2012-es munkáját és eredményeit a Kapos Hotel kristálytermében megrendezett hagyományos Somogyi Sportgálán. Az év sportolói választás részeként dobogós helyen végzett felnőtt csapatunk, csakúgy, mint egyéniben Geiger András. Az utánpótlás is kitett magáért: az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia a legjobbnak bizonyult a csapatok között, és Gergye Roland is díjat vehetett át.

Az „Év sportolója” választásnak szép hagyományai vannak Somogyban. A választás és a díjazás mai formáinak alapjai a ’80-as évek közepén alakultak ki, az idei rendezvény már a huszonhetedik a sorban. 1990 óta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és a Somogyi Hírlap főszerkesztője a kiírója a nemes versengésnek. Az Év somogyi sportolói választás a felnőtt és az utánpótlás kategóriákban a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A beérkezett jelöléseket a Somogy Megyei Sportszövetség elnökségének tagjaiból, valamint a Somogyi Hírlap és a Somogy Sportja hetilap képviselőjéből álló bizottság bírálta el. Négy egyéni és két csapat kategóriában dőltek el a helyezések, illetve különdíjat kapott a legjobb eredményt elérő, fogyatékkal élő sportoló és sportolónő.

 

A felnőtt csapatok versengésében második helyet ért el a Fino férfi röplabdacsapata a balatonföldvári világ- és Európa-bajnok vitorlázó repülő-hollandi páros, Majthényi Szabolcs és Domokos András mögött. Az együttes az elmúlt bajnoki évben a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is az első helyen végzett. A csapat ezzel 15. Magyar Kupa győzelmét és 14. magyar bajnoki elsőségét ünnepelhette. Az együttes az egész szezonban megőrizte veretlenségét. A díjat dr. Borbély Csaba, az egyesület elnökségi tagja, Geiger András csapatkapitány, Demeter György vezetőedző és Zarka Péter edző vette át.

A csapat tagjai: Bozóki Bence, Deák Márk, Dömötör Lajos, Geiger András, Gergye Roland, Kaszap Tamás, ifjabb Laszczik Iván, Lesznyik Károly, Magyar Bálint, Nagy József, Nacsa Gábor, Szabó Alpár, Vajda Tamás.

 

A felnőtt férfiak között  csurgói válogatott kézilabdázó, Szöllősi Szabolcs mögött másodikként végzett Geiger András csapatkapitány.  Geiger András sikeres külföldi pályafutása után a 2011/2012-es évadban tért vissza szülővárosába és nevelő-egyesületébe, és rögtön a Fino csapatának alapembere lett. Nagy részt vállalt abban, hogy az együttes a szezon elejétől a végéig megőrizte veretenségét, és megszerezte története 14. magyar bajnoki címét és 15. Magyar Kupa-elsőségét. A röplabdázók cspatkapitánya az ősszel a Közép-európai Ligában is remekelt, az egész mezőny legeredményesebben szerváló játékosa lett.

 

Az utánpótlás csapat kategóriában első helyezett lett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia ifjúsági fiúcsapata. A díjat Horváth Éva, a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE elnök-asszonya, Gergye Roland csapatkapitány és Varga Péter edző vette át. A csapat a 2011/2012-es évadban megnyerte az Országos Ifjúsági Kupát, a korosztály magyar bajnokságát.

A csapat tagjai: Zsalakovics Máté, Csupor Bence, Gergye Roland, Bozóki Bence, Posztós Bendegúz, Vajda Tamás, Halász Zoltán, Kiss Marcell, Hegedűs Balázs, Horváth Norbert, Bederna Bence, Barta Norbert, Balassa Béla.

 

Az utánpótlás fiú kategóriában harmadik lett Gergye Roland, a Fino Kaposvár SE és a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE röplabdázója. A teheteséges játékos csapatával megnyerte az Országos Ifjúsági Kupát és harmadik lett az Országos Junior Bajnokságon. A Magyar Röplabda Szövetség szakmai kollégiuma 2012-ben is az „Év legjobb utánpótlás korú fiú röplabdázójának” választotta. A felnőtt csapattal magyar bajnok és kupagyőztes, valamint tagja a felnőtt válogatottnak is.

2013.02.23.