Budai Viktória: jól érzem magam Kaposváron!

Első szezonját játszotta végig a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely színeiben Budai Viktória, aki tavaly nyáron költözött  Somogyba Székesfehérvárról. A 16 esztendős játékos a jövő egyik nagy ígérete, és az egyik legfontosabb célja, hogy mielőbb bekerüljön a helyi extraligás felnőtt együttes keretébe.

 

A 2004-es születésű röplabdázó, aki több poszton is letette a névjegyét az elmúlt hónapokban, az U21-es és az U19-es döntőn is ott volt a RÖAK csapatában, korábban pedig az U16-os válogatottban és a felnőtt NB II-ben is pályára lépett már.

– Az általános iskolában kezdtem el megismerkedni közelebbről a röplabdával, és eleinte teljesen hobbiból csináltam – emlékezett vissza a kezdetekre Viki. – Később, amikor Fésüs Irén jött az iskolába, nála tanultam meg az alapokat, és valójában azt is, hogy mi az a röplabda. Irénke nénivel volt eddig a legtöbb sikerem és persze több válogatott csapattársam is volt, akik szintén hozzájárultak a fejlődésemhez.

– Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?

– Az eddigi legnagyobb sikerélményeket akkor éltem meg, amikor feljutottunk az NB I-be a Székesfehérvári MÁV Előre női csapatával, és hogy résztevője lehettem sok korosztályos döntőnek.

– Hogy élted meg az elmúlt másfél szezont? Sok minden történt veled…

– Még tavaly két váltásnak is részese lehettem. Az egyik Fehérváron volt, amikor edzőváltás történt, ami nehéz volt számomra, ugyanis a nevelő edzőmtől, Fésüs Iréntől kellett búcsúzni. A második pedig tavaly nyáron, amikor hívtak Kaposvárra. Ezt úgy éltem meg, hogy tiszta lappal kezdhetek egy új városban, új csapattal és egy új edzővel. Ennek a váltásnak örültem, mert reméltem, hogy itt tovább fogok fejlődni. A csapattal mindig nagyon jól éreztem magam: nagyon befogadóak és látszik rajtuk, hogy egy jó közösség, és ezzel segítettek, hogy könnyen menjen a beilleszkedés.

– Hogy érezted magad a pályán, immár kaposvári játékosként?

– A szezonban az edzések jól mentek, jó hangulatú vol egytől egyig, a játék pedig minden meccsről meccsre jobban ment, és a döntőkön ez látszott is a csapaton és az én játékomon is.

– Milyen célokkal készülsz a következő évadra?

– A következő szezonra elvárom magamtól, hogy az edzéseken maximális munkát tudjak nyújtani, és a meccseken is rajta legyek azon, hogy a csapat a legjobbakat érje el.

– Hogy telik a nyári szünet?

– Az eddigi nyaram jól alakul, mert sokat vagyok a szeretteimmel, barátaimmal. A röplabdát pedig nem hanyagolom, de nagyobb figyelmet adok most a fizikumom felépítésére.

 

 

 

 

 

 

2021.07.23.