BESZÁMOLÓ az OSB-döntőről 2016.05.14-16

Öt mérkőzést játszott, és végül a harmadik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino együttese a Buzek László Országos Serdülő Bajnokság Keszthelyen megrendezett döntőjében. Íme, a részletek!

2015/2016. évi Buzek László Országos Serdülő Bajnokság Döntő, Keszthely, 2016.05.14-16.

I. mérkőzés:
Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino- Dunafer 0:3 (20-25; 15-25; 18-25)
Játékosok:
Kezdő: Szabó Bence (2); Takács Barnabás (4); Kovács Dániel; Szabó Barna (17); Kiss Máté (11); Illés Marcell (1)
Libero: Nagy Norbert; Márton Mátyás
Csere: Csíkvár Máté; Csordás Barnabás (2); Tanai Gergő
edző: Varga Péter
Az első mérkőzésünket nagyon megilletődötten, sok hibával, gyenge nyitásokkal, pontatlan nyitásfogadással játszottuk. Sajnos ez annak tudható be, hogy fiatal, tapasztalatlan csapattal indultunk ezen a tornán. Komáromi Richard betegség miatt nem tudott részt venni a döntőn, így teljesen új csapatszerkezettel kellett felállnunk.

II. mérkőzés:
Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino- MAFC-BME Felsővárosi 3:1 (25-18; 25-11; 20-25;25-23)
Játékosok:
Kezdő: Szabó Bence (3); Takács Barnabás (10); Kovács Dániel (3); Szabó Barna (17); Kiss Máté (20); Illés Marcell
Libero: Nagy Norbert; Márton Mátyás
Csere: Csíkvár Máté; Csordás Barnabás (5); Tanai Gergő
edző: Varga Péter
Az első két szettben nagyon lelkesen, fegyelmezetten játszottunk. Agresszíven szerváltunk. Nyitásfogadásaink pontosak voltak. A harmadik szettre kicsit elfáradtunk és szétesett a játékunk. Szerencsére a 4. szettre sikerült rendezni sorainkat és cserejátékosaink is hozzá tudták tenni a magukét a játékhoz. Sajnos Illés Marcell a 1. szett végén bokaszalag szakadást szenvedett így ő nem folytathatta a játékot a tornán. Egy vereséggel és egy győzelemmel a csoport második helyét sikerült megszereznünk, a keresztjátékban a másik csoport 3. helyezettjével, a Pénzügyőr csapatával kellett játszanunk a középdöntőbe való bekerülésért.

III. mérkőzés:
Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino- Pénzügyőr 3:1 (25-15; 17-25; 25-16;25-16)
Játékosok:
Kezdő: Szabó Bence (6); Takács Barnabás (7); Kovács Dániel (4); Szabó Barna (25); Kiss Máté (14); Csordás Barnabás (7)
Libero: Nagy Norbert; Márton Mátyás
Csere: Csíkvár Máté ;Tanai Gergő
edző: Varga Péter
Az első szettet fegyelmezetten, taktikusan tudtuk kezdeni, ennek köszönhetően simán nyertünk, viszont a második szettre szétesett a nyitásfogadásunk és támadásban is sokat rontottunk, így a második szettet elvesztettük. A harmadik szett elejétől fellelkesedtünk, pontos támadásokkal sikerült csapást mérni ellenfelünkre. Bejutottunk a középdöntőbe

IV. mérkőzés:
Kecskemét – Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 3-1 (25-13;18-25;25-20;25-19)
Játékosok:
Kezdő: Szabó Bence (1); Takács Barnabás (7); Kovács Dániel (4); Szabó Barna (19); Kiss Máté (21); Csordás Barnabás (2)
Libero: Nagy Norbert; Márton Mátyás
Csere: Csíkvár Máté (1);Tanai Gergő
edző: Varga Péter
Ellenfelünk sokkal jobb fizikai adottságokkal rendelkező idősebb és tapasztaltabb játékosokból épült fel. Szemmel láthatóan nagy volt a különbség a két csapat között. Az első szettet simán elvesztettük, a második játszma elején sikerült javítani a nyitások hatékonyságát és védekezésben is feljavultunk. Így a második szettben sikerült meglepetést okoznunk ellenfelünknek. Sajnos a harmadik felvonás kifejezetten rosszul kezdődött számunkra. Pillanatok alatt több ponttal is elhúzott a Kecskemét csapata, de igyekeztünk velük lépést tartani. Ez felemésztette minden energiánkat, cserelehetőség hiányában nem tudtunk újítani a játékunkon és vesztesen kerültünk ki a párbajból. Vasárnap már csak a harmadik helyért szállhattunk ringbe.

V. mérkőzés:
Szolnok – Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 0-3 (18-25;26-28;20-25)
Játékosok:
Kezdő: Szabó Bence (1); Takács Barnabás (4); Kovács Dániel (3); Szabó Barna (17); Kiss Máté (19); Csordás Barnabás (0)
Libero: Nagy Norbert; Márton Mátyás
Csere: Csíkvár Máté ;Tanai Gergő
edző: Varga Péter
Játékosaink tudásuk legjavát adva, magas szintű fegyelmezett, taktikus játékkal 3: 0 arányban felülkerekedtek a sportszerűen játszó ellenfélen.
A három napos tornán végig kiemelkedő és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott Szabó Bence, feladó játékosunk, aki pontos labdákkal szolgálta ki ütőinket, támadóink közül pedig Szabó Barna és Kiss Máté jeleskedett. Csapatunkból Nagy Norbertet választották a torna különdíjas játékosai közé, a legjobb védekező játékosnak járó jutalmat vehette át.
Összességében maximálisan elégedett vagyok az országos harmadik helyezéssel. Csapatunk még nagyon fiatal, de bíztató teljesítményt nyújtott a jövőt illetően.

Varga Péter edző

2016.05.19.