Beszámoló az Országos Szupermini Kupa leány versenyeiről

A mezőny első harmadában végeztünk!
A budapesti rendezvényre 48 csapat nevezett, és ebben a korosztályban, a leányoknál két csapatot indított a Röplabda Akadémia, Kaposvár 1 és Kaposvár2 néven.

Kaposvár1: Stettner Zsófia, Szerencsés Mimi, Warmbir Krisztina, Berke Zsófia, Stirling Anna

Kaposvár2: Nagyhegyesi Laura, Tóth Sára, Kovács Lili, Mettner Andrea, Druzsin Petra

 

Először 16 hármas csoportba osztották a csapatokat. A Kaposvár1 a Szolnokot és a Kertváros 1-es csapatát, a Kaposvár 2 pedig a Delta4 és a KRA1-es csapatát verte 3:0 arányban. Ezzel mindkét csapatunk kiharcolta a csoportelsőséget, amivel egyenes útjuk volt a legjobb 16 közé!

 

A csoportmeccsek után 3 db 16-os csoport jött létre, amik ezután már külön bajnokságokként működtek. Mi a legjobba kerültünk. A 16-on belül 4db 4-es  csoport jött létre, ahol körmérkőzéseket játszottak a mieink. Sajnos a csoportmérkőzéseken nem sikerült olyan jól szerepelnünk, de reális volt az eredmény, miszerint mindkét csapatunk veszített mindhárom csoportmeccsén.

 

Kaposvár1 mérkőzései a 16-ban:

–          Kaposvár1 – Miskolc1 (2:3)

–          Kaposvár 1 – Békéscsaba 1 (0:3)

–          Kaposvár1 – Delta1 (1:3)

Kaposvár 2 mérkőzései 16-ban:

–          Kaposvár2 – Vasas 1 (0:3)

–          Kaposvár2 – Szolnok (0:3)

–          Kaposvá2 –                   (0:3)

Utána már a keresztjátékok következtek:

Kaposvár 1 – Vasas1 (0:3)

Kaposvár1 – Kőrösi1 (3:0)

Kaposvár2 – Miskolc1 (0:3)

Kaposvár 2 – Szombathely 1 (0:3)

Ezek után pedig a helyosztók következtek:

A 13. helyért játszhatott a Kaposvár1-es számú csapata: EREDMÉNY: 13. helyezés!!!

– Kaposvár1 – Szombathely1 (3:2)

 

Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Minden tudásukat megmutatva, kitartóan játszottak a lányok. A fontos pillanatokban mindenki hozzá tudta tenni azt, amire szüksége volt a csapatnak. Kiemelném Stettner Zsófiát, aki rendkívül jól látott a pályán, és okos megoldásaival fontos pontokhoz juttatta csapatát, Szerencsés Mimit, aki szintén nagyon okos pontokat szerzett, emellett az egyik legjobban mezőnyözött a csapatban. Warmbir Krisztina és Stirling Anna a leglabdabiztosabb játékosai voltak ennek a csapatnak, így alappillérekként szerepeltek. Berke Zsófia pedig alig 8 hónapja röplabdázik, nála mérkőzésről mérkőzésre lehetett látni a fejlődést, ami nagyon fontos volt a végjáték szempontjából. 

A 15. helyért játszhatott a Kaposvár2-es számú csapata: EREDMÉNY: 16. helyezés!!!

– Kaposvár2 – Kőrösi1 (2:3)

 

Sajnos ez a mérkőzés vereséggel zárult, de nagyon szoros volt. Tóth Sára bravúrosan játszott az egész rendezvény alatt, hozzá kell tenni, hogy csak 2005-ös születésű Toldis nevelésű játékos. Kovács Lili rengeteg ásszal jutatta előrébb a csapatot. Ők voltak a húzóemberei a csapatnak.

 

A torna szerintem nagyon jól lett megszervezve, nagyon hangulatos volt, a játékvezetők is sokat segítettek a türelmükkel és a sportszerűségükkel. Csak egy dologgal nem értettem egyet,  és az a díjazás volt. Korábban írtam, hogy a 3db 16-os csoport külön bajnokságként volt kezelve, ami azt jelentette végül, hogy lett 3db első helyezett, 3db második helyezett és 3 db harmadik helyezett, akiknek mind érem lógott a nyakában. Nem túl fair, és a gyerekek is értetlenül nézték, amikor arany érem lógott egy olyan csapat nyakában, akit előtte levertünk 3:0-ra. Tehát nem voltak nevén nevezve a dolgok, hiszen a „harmadik első helyezett” igaziból a 33. volt és így tovább. Persze ezt meg lehet nézni a másik oldalról is: Nem biztos, hogy hazaküldtem volna ilyen kicsi gyerekeket úgy, hogy: Gratulálok 48.-ak letettek.

 

Összességében szerintem nagyon jól szerepeltek a csapataink, reális eredmény született. Nagyon tömény volt ez a két nap, hiszen csapatonként 8 meccset játszottak 2 nap alatt ezek a 10-11 éves lányok. A végére mindenki láthatóan elfáradt, inkább fejben, mint fizikálisan, de azt hiszem, hogy ez teljesen normális ennél a korosztálynál. Ahogy én észrevettem, mindenki élvezte a Kupát, megtanulták, mi a menete egy mérkőzésnek, átélték azt a hangulatot, amit majd a diákolimpiákon meg a későbbi korosztályos bajnokságokon fognak tapasztalni. Amit még meg kell tanulniuk, hogy egy vereség még nem a világ vége, utána ugyanúgy fel kell állni a következő mérkőzésre, és mindent megtenni a győzelemért.

 

Segítségemre volt Ihász Dóra, aki nagyon jól szót értett a gyerekekkel. Nélküle ez a hétvége nem sikerült volna így.

Rák Rebeka felkészítő edző

2014.05.07.