Beszámoló a leány OIB első tornájáról

Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság alapszakasz; A-2 csoport 1. torna

2016. szeptember 24. Budapest (MTK csarnok)

Résztvevő keret:
Bekes Lilla szül. idő: 1998
Fehér Katalin szül. idő: 1999
Hanusz Réka szül. idő: 1998
Héri Sára szül. idő: 1999
Hegyi Bianka szül. idő: 2000
Keen Alexandra szül. idő: 1998
Mészáros Zsófia szül. idő: 1999
Szerecz Dalma szül. idő: 1999
Zsom Anna szül. idő: 2000
Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
Rucz Réka szül. idő: 2000 (libero)

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
Magyar Serdülő Válogatott „A”
MTK-Budapest
Palota RSC
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Palota RSC
3:2 (25:22; 25:15; 22:25; 22:25; 15:13)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Keen, Hegyi, Szerecz Libero: Rucz Csere: Hanusz, Zsom,

Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – MTK Budapest
1:3 (17:25; 25:20; 13:25; 17:25)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Keen, Hegyi, Bekes Libero: Rucz Csere: Hanusz, Zsom, Szerecz

Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Magyar Serdülő Válogatott „A”
2:3 (22:25; 25:13; 18:25; 37:35; 9:15)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Keen, Hegyi, Bekes Libero: Rucz Csere: Hanusz, Zsom, Szerecz, Fehér

Az OIB első fordulója nagyon korai időpontra került kiírásra, illetve megrendezésre. Túl sok idő nem állt rendelkezésre, bár mi azért elég korán elkezdtük a felkészülést.
Sajnos a tornát megelőző hetekben nem igazán tudtunk komplett kerettel edzeni. Több sérülés, betegség, illetve mindenféle iskolai elfoglaltságok is hátráltatták a felkészülésünket.
Igazából csak a múlt hét vége felé tudtunk teljes értékű edzésmunkát végezni.
Ez egy nagyon hosszú nap volt. A csapat közel 7 órát töltött a pályán, ezalatt lejátszott 14 szettet. Az első mérkőzésünk 11:45-kor kezdődött és az utolsó pedig majdnem 21:00-kor fejeződött be. Közben mindössze 2 órát tudtak pihenni csak a lányok.

A Palota elleni mérkőzés volt az idei első tétmérkőzésünk. Ez meg is látszott a játékunkon, de az első szett bizonytalansága után a második szettet már magabiztosan sikerült megnyerni. Aztán a 3. szettben kicsit érthetetlen módon visszavettek a lányok a lendületből így ezt a szettet elvesztettük. Ugyanez maradt a játék képe a negyedik szettben is, így végül ezt a játékrészt is megnyerte a Palota.
Az 5. szettben sikerült összeszednie magát a csapatnak. Ebben a szettben már több izgalmas, fordulatos labdamenet is színesítette a játékot. A szett végét szerencsére mi bírtuk jobban, megnyerve ezzel a mérkőzést.

Egy mérkőzés szünetet követően az MTK elleni találkozó következett. A jó erőből álló MTK ellen, helyenként nagyon szépen röplabdáztunk. Kifejezetten igaz ez a 2. szettre, amit ezzel a jó játékkal meg is tudtunk nyerni. A harmadik és negyedik szettben érvényesült a Budapestiek nagyobb tudása, amivel 3:1 arányban megnyerték a mérkőzést is.

A harmadik mérkőzésünk közvetlenül az MTK meccs után következett. Itt pihenésre nem volt lehetőség.
A Serdülő Válogatott volt az ellenfél, akik nagyon stabil csapatot alkottak. Ekkor már eléggé fáradtak voltak a lányok, de nagyon küzdöttek. Az első szett elvesztését követően a második szettben, egy felállási hibának köszönhetően könnyen egyenlíteni tudtunk.
A harmadik szett ismét a serdülőké volt.
A 4. szett viszont óriási és nagyon színvonalas küzdelmet hozott, aminek a végén egy hihetetlen végjáték alakult ki. Felváltva estek a pontok és a 2 pontos különbség csak nem akart kialakulni. Mindkét csapatnak számtalan szettlabdája illetve mérkőzés labdája volt, de egy kis szerencsének köszönhetően miénk lett ez a játékrész.
A döntő szettre sajnos már teljesen elfogytunk, itt sajnos a serdülő válogatott jobban bírta.

Összességében elégedett vagyok a látottakkal, kicsit jobban is alakult a játékunk, mint amire számítottam. Mindössze annyi hiányérzet maradt bennem, hogy csak egy győzelemmel éreztünk haza és nem kettővel. Ha a Palota ellene meccset sikerült volna előbb befejezni, akkor talán maradt volna erő a Serdülő elleni meccs végére.

Az egész csapat jelesre vizsgázott küzdeni tudásból és akarásból, de a játék több elemében is nagyon sok javítani való van. Főleg a center poszt az, ahogy nagy hiányosságaink vannak.

Az egyéni teljesítmények közül mindenképpen ki kell emelni Héri Sára teljesítményét, aki közel 24 pontot átlagolt a 3 meccsen. Mellette még Mészáros Zsófia játékát emelném ki, aki két poszton is helyt állt (feladó, szélső ütő).

Folytatás október 16-án a második fordulóval.

Statisztika:

Kovács Balázs – edző

2016.10.03.