Bécsben nyertek tornát a Röplabda Akadémia fiataljai!

Fantasztikus sikert ért el a Kaposvári Röplabda Akadémia leány kis-mini csapata a bécsi pünkösdi nemzetközi tornán. A RÖAK együttese végig remek teljesítményt nyújtva, aranyéremmel térhetett haza a rangos, nagy múltú viadalról!

18 csapat nevezett az immár 36. alkalommal megrendezett bécsi Simmering Nemzetközi Röplabda Tornára. Szombaton, a megnyitó után, délután kezdtük meg csoportmeccseinket. Először a helyi erőket képviselő Simmering 2 (Ausztria) csapatával játszottunk, és magabiztos, pontos játékkal 2:0 arányú győzelmet arattunk. Minden játékosomnak sikerült lehetőséget adnom, és a lányok meghálálták a beléjük fektetett bizalmat. A második csoportmeccsünkön a cseh Rokycany csapatával mérhettük össze tudásunkat, ahol szintén kiváló játékkal 2:0 arányú győzelmet arattunk. Ezen a meccsen szintén minden játékos lehetőséget kapott, pontos és fegyelmezett játékot mutattak a lányok. Este aztán egy kis városnézésre is lehetőségünk nyílt.

Másnap délelőtt az osztrák Hollabrunn csapatával játszhattuk utolsó csoportmérkőzésünket. Ezt a mérkőzést kicsit álmosan kezdtük, de aztán egyre jobban felébredtek a lányok, és 2:1 arányban tudtunk győzedelmeskedni, így csoportelsőként jutottunk a legjobb 8 közé. Ezután a keresztjátékban az UWW csapatával mérkőztünk meg, és 2:0 arányban győzedelmeskedtünk, így kitűnő játékkal jutottunk be a legjobb 4 csapat közé. Ezen a mérkőzésen rendkívül fegyelmezetten és kiválóan játszottak a Kaposvári Röplabda Akadémia kis-minisei. Sajnos a döntőbe jutásért az időjárás miatt nem volt lehetőségünk vasárnap lejátszani a meccset. Az esti program így ismét városnézés volt, meglátogattuk a csodálatos Stephansdomot.

Hétfőn délelőtt játszottuk le a döntőbe jutásért a mérkőzésünket a Dabronc csapata ellen. Korábban, a győri tornán ettől a Dabronctól kaptunk ki a döntőben. A második szettben, a 16:10-es Dabronc vezetés ellenére is sikerült nyernünk, így fordult a kocka, és végül visszavágtunk a korábbi vereségért. 2:0 arányban sikerült győznünk az elég jó ütőerőt képviselő magyar csapat ellen.
Ezzel a meccsgyőzelemmel jutottunk a döntőbe, ahol az német Neutraubling együttesével küzdöttünk meg a végső sikerért. Az első szett igazán nagy izgalmakat hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, és végül a kaposvári kislányok nyerték a szettet 25:23 arányban. A második szettben szintén 16:10-es hátrányból sikerült talpra állni, és a 25:20-as szettgyőzelemmel kialakult a 2:0 arányú győzelem. Ezzel a Kaposvári Röplabda Akadémia lett a bécsi nemzetközi torna szupermini bajnok csapata.

Edzői összegzés
Két éve edzem ezeket a lányokat, azóta nagyon sokat fejlődtünk és tanultunk, és igazán szuper csapattá fejlődtünk. Megtanultunk egymásért küzdeni, és egy csapatként működni. Ebben az évben az összes tornán, amin részt vettünk, bent voltunk a legjobb 3 csapat között, ezen kívül az országos döntőben az előkelő ötödik helyet értük el. A bécsi Nemzetközi Torna Bajnoki címmel pedig megkoronáztuk az eddigi edzéseket, mérkőzéseket, az elmúlt két évet. Hihetetlen büszke vagyok a lányokra, olyan sokat tettek ezért a győzelemért. Felemelő rézés volt, amikor az összes magyar csapat, a szülők és a másik kaposvári fiú csapat is a mi nevünket kántálták az egész döntő ideje alatt. Fantasztikus hangulat volt. Büszke vagyok a lányokra, hogy hírnevet szereztek nemzetközi szinten, mind a Kaposvári Röplabda Akadémiának, mind Kaposvárnak és Magyarországnak is. Nekem külön boldogságot okozott, hogy 14 évvel ezelőtt játékosként ezen a tornán második helyezést értem el a Nagybajom csapatával, és én lettem a torna legjobb játékosa, most pedig edzőkét is a csúcsra juthattam. Hihetetlen érzés.
Az eredmények
Kaposvár – Simmering 2 (Ausztira) 2:0
Rokycany (csehország) – Kaposvár 0:2
Kaposvár – Hollabrunn (Ausztira) 2:1
UWW (Ausztria) – Kaposvár 0:2
Kaposvár – Dabronc (magyar) 2:0
Neutraubling (német) – Kaposvár 0:2
A csapat tagjai: Imreh Dorka, Horváth Gréta, Kuckó Nadin, Embersics Alíz, Németh Mercédesz, Pilbauer Blanka
Imreh Dorkát a torna legjobb leány játékosának választották az edzők.

Pintér Zsanett edző

 

2017.06.06.