Az ötödik helyen a Lutter, Szombathelyi páros

Az ötödik helyet szerezte meg a strandröplabda országos bajnokság idei első tornáján, Tatán a RÖAK Kaposvár címvédő párosa, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra 

A pénteki selejtezők után Szombaton a főtábla küzdelmeit rendezték meg az MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulóján, ahol a nap végére kialakultak az elődöntők párosításai. Mióta két éve összeállt a címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, azóta nem fordult elő velük, hogy ne jussanak négy közé egy Mesterversenyen; legfeljebb akkor, ha nem indultak el rajta. Azonban Tatán már a csoportdöntőn kellemetlen meglepetés érte őket, mert a sötét lóként első versenyén együtt induló tavalyi ezüstérmes Háfra Dominika és az Angliából hazatérő Nagy Eszter nyerni tudott ellenük a döntő játszmában, majd ugyanez történt velük a négy közé kerülésért is Juraszik Patrícia és Villám Lilla ellen. A két sportolónőnek így ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Mint utóbb kiderült: a RÖAK Kaposvár kettőnek szereplését komoly probléma hátráltatta, ugyanis Szombathelyi Szandránál mélyvénás trombózist állapítottak meg az orvosok, így mindenképpen kényszerpihenő vár a sportolónőre. A kaposváriak másik párosa, Lutter Liza és Wirth Annamária a 13. helyen végzett.
Az idei versenyek alapján favoritnak számító Vaida Beáta és Vecsey Fanni ezúttal is bizonyított: a két lány meg sem állt az elődöntőig, és a vasárnapi sikeres folytatás sem maradt el. A fináléba kerülésért megrendezett mérkőzésen a Császár, Hajós duó, a döntőben pedig a Juraszik, Villám egység próbálta megállítani Vecseyéket – de egyikük sem járt sikerrel.
A férfiaknál a Rása, Rozgonyi páros szerezte meg az első helyet, miután a döntőben legyőzte a rutinos Bagics, Tóth duót.
Az idei országos bajnokság két hét múlva, Csepelen folytatódik.

2020.08.02.