Az aranyéremért játszhatnak a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai

Nagyszerű napot zárt a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a fiú Országos Gyermek Bajnokság békéscsabai hatos döntőjében. Kovács Balázs tanítványai előbb bejutottak a legjobb négy közé, majd az elődöntőt is sikerrel, játszmaveszteség nélkül vívták meg, így vasárnap délután az aranyéremért szállhatnak harcba.

A RÖAK együttese a pénteki csoportkört egy győzelemmel és egy vereséggel zárta, így szombaton délelőtt a négy közé jutásért lépett pályára. A Debrecen elleni találkozó nem okozott túl sok nehézséget, a fiúk gond nélkül nyertek 3-0-ra. A Csepel elleni elődöntő már nagyobb küzdelmet ígért, de a kaposváriak az első és második játszmában nem adtak esélyt riválisuknak, így a döntő kapujába kerültek. A harmadik szettben ugyan szorongattak a „szigetországiak”, de a végén a somogyiak örülhettek a 26:24 arányú sikernek, így kialakult az örömteli végeredmény.

„Örülök neki, hogy a tavalyi első hely után az idén is a dobogón zárjuk a bajnokságot – mondta Kovács Balázs edző. – Azt hiszem, bizakodva várhatjuk a döntőt: a mai sikerek után van önbizalma a csapatnak, és ha úgy alakul, össze is tudjuk kapni magunkat. Megpróbálkozunk a bravúrral vasárnap!”

A Kaposvári Röplabda Akadémia a Kecskemét-Dunaújváros párharc győztesével játszik majd a magyar bajnoki címért vasárnap 14 óra 30 perces kezdettel.

2013.05.26.