Az Ágfalvi-csapat nyerte a mini RÖAK Kupát

Az Ágfalvi Krisztina vezette házigazda Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely csapata nyerte szombaton a harmadik alkalommal rendezett RÖAK Kupa mini fiú felkészülési tornát. A Dabronc lett a második, a Székesfehérvár pedig a harmadik, míg a negyedik és az ötödik helyen a két másik somogyi vegyes csapat, a Hetes és a kaposvári Gárdonyi iskola osztozott.

Az Ágfalvi Krisztina vezette Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely mini fiú csapata – amelyet a McDonald’s és a Pek-Snack Kft. támogat – diadalmaskodott a harmadik alkalommal rendezett, hat csapatot felvonultató RÖAK Kupa felkészülési tornán. A házigazda kaposváriak bemutatkozásként a későbbi bronzérmes székesfehérváriakat, utána pedig az ezüstérmes Dabroncot verték egyaránt 2–0-ra, s a folytatásban is magabiztosak voltak. Volt ugyan olyan játszma, amely szorosan alakult, ám végül egyetlen szettet sem engedtek át az ellenfeleiknek.

A somogyi színeket még két amolyan vegyes csapat képviselte. A hetesiek két győzelemmel és három vereséggel a negyedik, a kaposvári Gárdonyi iskola társulata pedig – szintén két győzelemmel és három vereséggel – az ötödik helyen zárta a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornacsarnokában rendezett mérkőzéssorozatot.

A rendezők külön díjazták a dobogós csapatok legjobbjait. A tornagyőztes Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely legjobb játékosának felajánlott különdíjat Fenyő Balázs vehette át.

– Számomra is kellemes meglepetést jelentett, hogy ilyen jól szerepeltünk; ez volt az első tornánk, így most találkoztunk először a két nagy riválisunkkal, a Dabronccal és a Fehérvárral. Végig nagyon fegyelmezetten, okosan játszottunk, ami tornagyőzelmet ért. Nagyon együtt van ez a társaság, komoly fantázia van bennük. Most egy kicsit ünneplünk, aztán hétfőtől folytatjuk a munkát, hiszen nagy feladatok várnak ránk a tavasszal – mondta Ágfalvi Krisztina, a torna-győztes RÖAK edzője.

– Kár lenne tagadni, engem is magával ragadott a hév: a szülőkkel, hozzátartozókkal együtt szurkoltam én is a srácoknak. Nagyon összeszedettek voltak, jól és okosan játszottak, ha kellett, kisegítették egymást; vagyis jó helyre került a kupa – tette hozzá Bögöly Gábor, a 15-szörös bajnok és 17-szeres Magyar Kupa-győztes Fino-Kaposvár játékosa, Ágfalvi Krisztina egykori tanítványa.

A somogyi eredmények: 
Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely. RÖAK–Dabronc 2–0; RÖAK–Székesfehérvár 2–0; RÖAK–Hetes 2–0; RÖAK–Gárdonyi 2–0; RÖAK–Dunaújváros 2–0.

Hetes. Hetes–Dunaújváros 2–0; Hetes–Székesfehérvár 2–1; Hetes–Gárdonyi 1–2; Hetes–Dabronc 0–2; Hetes–RÖAK 0–2.

Kaposvár, Gárdonyi Géza Tagiskola. Gárdonyi–Dunaújváros 2–0; Gárdonyi–Hetes 2–1; Gárdonyi–Dabronc 0–2; Gárdonyi–Székesfehérvár 0–2; Gárdonyi–RÖAK 0–2.

A III. RÖAK Kupa végeredménye: 1. Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely, 2. Dabronc, 3. Székesfehérvár, 4. Hetes, 5. Kaposvár, Gárdonyi Géza Tagiskola, 6. Dunaújváros.

A tornagyőztes házigazda Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely csapata: Fenyő Balázs, Embersics Levente, Fenyvesi Barnabás, Nagy Dániel, Szitás Benjamin, Sümegi Kristóf, Horváth Ákos, Ördögh Bálint, Orsós Kornél, Törő Ábris, Szabó Márton, az edzőjük Ágfalvi Krisztina.

A negyedik helyezett Hetes csapata: Jaksa Tamara, Fenyvesi Petra, Nagy Barbara, Véber Gréta, Zvelihár Mátyás, az edzőjük Illés Gergely.

Az ötödik helyezett kaposvári Gárdonyi Géza Tagiskola csapata: Lakatos Tünde, Jakabfi Laura, Kovacsics Nikoletta, Szokolai Balázs, Peiker Balázs, Nyírő Balázs, Nyírő Máté, Teglovics Bálint, Kovács Adrián, Czoller Patrik, az edzőjük Ladovics Károly.

A díjakat Demeter György, a Fino-Kaposvár mestere, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, egyben a Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely szakmai igazgatója, Zarka Péter, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, a Kaposvári Röplabda-akadémia edzője, Hilt István, a RÖAK vezetőségének a tagja, továbbá az ígéretes jövő előtt álló Bögöly Gábor, a Fino-Kaposvár egyik ifjú reménysége adta át.

Fenyő Gábor

 

2015.03.08.