Aranyos minik Tatabányán

BESZÁMOLÓ

Aranyos minik Tatabányán
Nemes József Emléktorna, OMB-Forduló

Csoportbeosztás: RÖAK Kaposvár PIROS, Gödöllői RC, VS Dunakeszi, RÖAK Kaposvár KÉK

Első mérkőzésünket a RÖAK Kaposvár PIROS csapatával játszottuk. Az első két szettben szépen, koncentráltan játszottunk. (25-10; 25-5) Az első 2 megnyert szett után mindenki játéklehetőséget kapott, ebben a szettben a Piros csapat bemutatta, hogy mennyit fejlődött lábmunkában, nem félve minden labdát összeszedve nehezítette meg a dolgunkat. (25-23)

Eredmény: 3-0 (75-38).

A második mérkőzésünkön a Gödöllői RC csapatával kerültünk össze. Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban a szerencse és a tisztább fej győzedelmeskedett (23-25). A második szettben a kötelező sorcsere következett, ravasz és rendkívül okos megoldásokkal sikerült 25-11 arányban nyerni, és az egyenlítést kiharcolni a László Tamara, Niklai Jázmin, Takács Annamária, Németh Mercédesz négyesnek. A mindent eldöntő harmadik játszmában kicsit kikapcsoltunk, és mire felocsúdtunk már 19-10 volt az eredményjelzőn, melyről még sikerült felállnunk 24-24-re, de aztán jött két buta hiba így elvesztettük a mérkőzést.

Eredmény: 1-2 (60-74)

A csoportmérkőzések utolsó meccse az VS Dunakeszi csapata ellen különösen kértem a koncentrált játékot, a taktika betartását. A torna egyik legfiatalabb csapata ellen esélyt nem adva nyertünk 25-5;25-4 és 25-16 arányban 3-0-ra, és lettünk a csoportunkban 1 vereséggel 2.helyezettek.

Eredmény: 3-0 (75-25)

Keresztjátékban az SZoSI csapatával találkoztunk. Magabiztos, koncentrált játékkal nyertünk aránylag simán két szettben a két nyert szettig menő csatában.

Eredmény: 2-0 (75-25)

A döntőben a Gödöllői RC csapatával találkoztunk, a mérkőzés elején érződött a túlzott akarás és az izgulás, de aztán időkérés után összekaptuk magunkat, határozottan és magabiztosan játszva nyertük az első szettünket. (25-20)
A második szettben az egész tornán kiemelkedően játszó László Tamara, Németh Mercédesz, Niklai Jázmin, Takács Annamária quartett magabiztosan hozta a második szettet (25-9), így nyertük meg a tornát.
Az elvégzett munkának látszik az eredménye, még az állóképességre rá kell még gyúrnunk, de az, hogy a szezon elején már sikerült a tavalyi élcsapatokkal felvenni a harcot és partiban vagyunk ez mindenképp bíztató. Amiben jelentős javulást látok a lányokban az a csapatmunka, sánc és a nyitás.

Eredmény: 2-0 (50-29)

A csapat tagja voltak:
Berdár Hanna, Tóth Sára, Fodor Zoé, Imreh Dorka, Varga Kitti, László Tamara, Németh Mercédesz, Niklai Jázmin, Péterfai Jázmin, Rajnai Zsófia, Takács Annamária

A tornán kiemelkedő teljesítményéért különdíjat kapott Németh Mercédesz.
OMB U13, 1. forduló, Tatabánya
2017. november 4., szombat
1. RÖAK Kaposvár KÉK
2. Gödöllői RC
3. RÖAK Kaposvár SÁRGA
4. Szombathelyi Sportiskola/HVSE
5. Tatabányai RSE
6. VS Dunakeszi
7. RÖAK Kaposvár PIROS
8. TAC

Ékes Erika, Horváth Alexandra
edzők

 

2017.11.08.