Alapszakasz-hajrá Szegeden és Budapesten

Az alapszakasz utolsó körének tornáján lépett pályára az elmúlt hétvégén a Kaposvári Röplabda Akadémia I. osztályú U15-ös és U17-es leány együttese. 

Leány OGYB I. osztály, Szeged

Az alapszakasz utolsó fodulójában a listavezető Vasas és a házigazda Szeged csapatával játszottunk.
VASAS-RÖAK Kaposvár 3-0
Szegedi RSE Narancs- RÖAK Kaposvár 3-1

A Vasas ellen, mivel ellenfelünk jobb játékerőt képvisel, tisztes helytállás volt a cél, ami a második szett kivételével sikerült is elérnünk.
A második mérkőzésünket, többször is nyert helyzetből veszítettük el, rengeteg ki nem kényszerített hiba miatt. Tanulságos mérkőzés volt, így az előttünk álló hetekben ezen kell majd javítanunk.
Csapatnévsor: Borovszky Dorottya, Cohill Glória, Kalmár Lili, Takács Boglárka, Győr Rebeka, Fenyvesi Zorka, Lőrincz Gabriella, Ferencz Emese, Vida Eszter, Szita Luca, Rőhrig Laura.
Edzők: Fésüs Erzsébet, Lutter Liza 

 

Leány OSB I. osztály, Budapest
Az utolsó fordulóban a Vasas SC és az MTK Budapest ellen játszottunk.
Vasas SC – RÖAK Kaposvár “A” 3-0 (25-11,25-17,25-16)
MTK-RÖAK Kaposvár “A” 2-3 (18-25, 26-24,25-20,21-25,11-15)

Az első mérkőzést a tabella élén álló házigazdák ellen játszottuk, és bármennyire is küzdött a csapat végül, a magasabb szinten játszó Vasas nyerte a találkozót.
A második mérkőzés óriási csatát hozott, és végül sikerült megnyernünk a találkozót az MTK ellen. Az első szettet magabiztosan nyertük, a másodikban egészen a szettlabdáig jól játszottunk, majd egy állásba beragadva elajándékoztuk a szettgyőzelmet.
A harmadik szettet ismét az ellenfelünk nyerte, így nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de a negyedik szett végére már magára talált a csapat és megnyertük ezt a játékrészt. A döntő szettben fordulásnál még az ellenfelünk vezetett egy ponttal, de fokozatosan sikerült a végjátékra néhány pontos előnyt szereznünk, majd megnyerni a mérkőzést. Mindenki maximálisan kivette a részét a győzelemből, ezzel lett igazi értéke ennek a mérkőzésnek.
Csapatnévsor: Part Kinga, Imreh Dorka, Pavlivics Tímea, Berend Luca, Varga Katalin, Budai Viktória, Őszi Nóra, Tóth Sára, Niklai Jázmin, Gombos Mirella, László Tamara, Őszi Janka, Herbai Kata. Edzők: Fésüs Erzsébet, Nagy Fanni. 

 

2021.02.01.