A röplabdát népszerűsítették a Diamant-lányok

Nem szakadt meg az elmúlt évek szép hagyománya:  az NB I-es kaposvári női röplabdacsapat tagjai a tanév első napjaiban ellátogattak az egyik helyi általános iskolába, hogy népszerűsítsék kedvenc sportágukat. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese ezúttal a Toldi Lakótelepi Tagiskolában adott ízelítőt tudásából.

Lelkes és izgatott fiatalokkal telt meg a Toldi iskola tornaterme hétfőn délután: a fiatalok nagy érdeklődéssel várták a város NB I-es női csapatának tagjait. Akik röplabdáznak, azok mezt húztak, és a bemelegítés után együtt játszhattak a példaképekkel. Érdekesség, hogy a Diamant csapatának több tagja is ebben a suliban ismerkedett meg a játék alapjaival, és most ők csináltak kedvet a mai diákoknak ehhez a szép játékhoz.
„Elsős koromban kezdtem el a Toldiban játszani, a pályafutásom itt indult el, éppen ebben a tornateremben – mesélt lapunknak Csitári Virág. – Nagyon szép emlékeim vannak, de furcsa volt ide visszajönni. Nehéz volt az út az NB I-ig, a sport nagyon sok mindenre megtanított: küzdeni, csapatjátékosnak lenni, nyerni, veszíteni. Azt tanácsolom, hogy aki szeretné, kezdje el a röplabdát, mert nagyon sok jót ad majd az életében.”
„Ez a női csapat komoly értéket képvisel a városban, ráadásul ez a legjobb labdajáték a lányoknak – tette hozzá Oláh János vezetőedző. – Szeretnénk megmutatni, hogy érdemes ezt a sportot választani, és reméljük, lesznek néhányan, akik pár év múlva a felnőtt együttest is tudják majd erősíteni.”
A Toldi iskolában évtizedes múltja van a sportágnak, napjainkban a másodikos kortól a nyolcadikosig edzenek itt a gyerekek Lábas Judit testnevelő tanár vezetésével, a legjobbak pedig a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben is üthetik a labdát.

Videó a bemutatóedzésről a KAPOSVÁRMOST.HU internetes portálon.
KÉPGALÉRIA ITT!

2013.09.17.