A röplabda is legyen a tied!

Kaposváron járt A Sport Legyen a Tied kampány, amelyet még 2014. végén az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága hívott életre, azért hogy népszerűsítsék a gyerekek körében a sportolást és a különböző sportágakat. A férfibajnokság aranyérmesének otthonában ráadásul a röplabda volt a kiemelt a sportágak közül.

Zsúfolásig megtelt a városi sportcsarnok nézőtere a gyerekekkel szerdán, ahol a megnyitót követően a férfi bajnokcsapat játékosai tartottak bemutatót. Többek között Németh Ferenc, Bögöly Gábor, Batári Csaba és Keen Cameron kápráztatta el több mint húsz perces bemutatójával a közönséget. Főleg Németh Feri bombái után hüledeztek a gyerekek, aki óriási erővel püfölte a labdát.
A röplabdázás minden elemét sikerült bemutatniuk a gyerekeknek, akik ezt követően valósággal megrohanták a pályát. A bemutató befejezésével ugyanis vagy százötvenen rohanták meg azonnal a fiúkat, de a délelőtt folyamán összesen háromszázötven röplabdás órarend talált gazdára, amit csak olyan gyerekek kaptak meg, akik tényleg kipróbálták a sportágat.
A játékosok derekasan állták a gyerekek rohamát, sőt élvezték is, hogy tanítgathatták egy kicsit a nebulókat. Dél után pedig a kaposvári korosztályos csapatok játékosai váltották őket, akik ugyancsak kitettek magukért. Ludvig Zsolt főtitkár és „A Sport Legyen a Tied!” kampány sportági vezetője, László Éva is örömmel nyugtázta, hogy a somogyi megyeszékhelyen bizony nem lesz gond az utánpótlás létszámával.

(a hunvolley.hu nyomán)

2016.05.14.