A RÖAK Kék veszprémi beszámolója

Résztvevő csapatok:

RÖAK KÉK, RÖAK SÁRGA, Tatabányai RSE, Veszprémi RK Botev, Veszprémi RK Dózsa, Felsővárosi FRA, KESI

OMB forduló Veszprém
BESZÁMOLÓ

Résztvevő csapatok:
RÖAK KÉK
RÖAK SÁRGA
Tatabányai RSE
Veszprémi RK Botev
Veszprémi RK Dózsa
Felsővárosi FRA
KESI

Csoportmérkőzések során a Tatabánya RSE és a Veszprém RK Dózsa csapataival kerültünk szembe.
RÖAK KÉK- Tatabánya RSE: 2-1
Az első szettben szép, magabiztos játékkal, taktikai utasításokat betartva nyertünk. A második szettben tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához, így ismét mi hagytuk el győztesen a parkettet. A harmadik szettben mindenki játéklehetőséget kapott, mely kicsit megzavarta a játékosokat (új felállásokat próbáltam ki), így nem sikerült a harmadik szettet behúzni.

RÖAK KÉK – Veszprémi Dózsa 3-0
A röplabdát idén kezdő Veszprémiek ellen minden játékos lehetőséget kapott, ezen a mérkőzésen Rajnai Zsófia és Honfi Katica is , megmutathatta tudását.
Keresztjátékban a Kecskemét csapatával játszottunk a döntőbe jutásért.

RÖAK KÉK-KESI: 2-1
A kaposvári torna alapján sima győzelemre számítottam, ami az első szett alapján reális is lett volna, de a második szettben a második sorom fejben teljesen szétesett, ezáltal a játékunk is visszaesett, megérdemelten nyerte ellenfelünk a 2. szettet. A harmadik szettben érezhető volt a lányokon, hogy elbizonytalanított őket a második sor meglepően bizonytalan játéka, kapkodva és a taktikai utasításokat nem betartva kezdtünk. Amikor helyreállt a rend, betartottuk a megbeszélteket és megnyugodtunk fokozatosan hoztuk be a lemaradást, Tóth Sára és Fodor Zoé vezényletével hoztuk a szettet és a mérkőzést.

Következett a döntő, melyben a RÖAK sárga csapatával játszottunk.
Sajnos a döntőben ismét visszatértünk mindkét sorommal a taktika fegyelmezetlenséghez, dekoncentráltak voltunk, míg az ellenfél ügyesen és lelkesen röplabdázott. Nekünk sajnos ezen a mérkőzésen sem a szívünk sem az eszünk nem volt a helyén.
# 1 Fodor Zoé: lelkesen játszott, a túlzott akarásnak nem jó lett a vége.
#2 Imreh Dorka: Ezen a tornán is hozott egy nagyon megbízható játékot, kevés hibával.
# 3 Péterfai Jázmin: Helyenként ismét nagyon okosan játszott, mezőnymunkája javult.
#4 Varga Kitti: Ezen a tornán sokkal több játéklehetőséget próbáltam adni neki, sajnos még mindig nem tud élni a lehetőséggel, nem jön ki a mérkőzéseken az a munka, amit edzésen mutat.
#5 Niklai Jázmin: családi elfoglaltság miatt nem vett részt a tornán.
#6 László Tamara: Ezen a tornán villoghatott volna, messze elmaradt a teljesítménye a kaposvári és a többi tornához képest.
#7 Honfi Katalin: Az eddigi tornákhoz képest sokkal több lehetőséget adtam neki, nyitásban és feladásban sokat fejlődött. Fogadásban és alkar érintésben van min dolgoznunk.
#8 Rajnai Zsófia: Igyekeztem sok játéklehetőséget adni, amivel tudott élni. Számomra meglepően jól szállt be a mérkőzésekbe, kicsit bátrabb játékkal biztos helye lenne a csapatban.
#9 Tóth Sára: Ismét a csapat egyik vezéregyénisége volt, mint a pályán és pályán kívül annak ellenére, hogy kisebb térdsérüléssel küzd 1 hete.
#10 Takács Annamária: Hullámzó a játéka nagyon. Amikor hibázik, még mindig nagyon kétségbe tud esni. Amikor határozott és beszél a pályán akkor a második sor húzóembere. Nagyobb önbizalommal, sokkal jobb játékos lehetne, ezen kell dolgoznunk.
#11 Berdár Hanna: A csapat egyik biztos pontja volt ezen a tornán.
#12 Németh Mercédesz: Sajnos a térdsérülése még nem gyógyult meg, pihentetjük. Remélem a következő tornán már részt tud venni.

Ezen a tornán 2 mérkőzés volt, amire igazán oda kellett koncentrálnunk. Az egyiket sikerült hozni, a döntőre sajnos valamiért teljesen szétestünk, amit ellenfelünk ügyes megoldásokkal és lelkes játékkal kihasznált, megérdemelten nyertek. Bízom benne, hogy ez a pofon pont jó időben érkezett, és összekapjuk magunkat az országos döntőre.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:

1. RÖAK Sárga
2. RÖAK Kék
3. Kecskemét

 

2018.03.20.