A kaposváriak nyerték a RÖAK Kupát!

Mozgalmas hétvégét zárt a Kaposvári Röplabda Akadémia. A klub szombaton és vasárnap is rendezett egy-egy országos felkészülési tornát a somogyi megyeszékhelyen. Az élelmiszeripari iskola impozáns tornacsarnoka adott otthont az I. RÖAK Kupa fiú gyermektornának, amelyre a korosztály legjobbjait hívták meg a szervezők. Kovács Balázs bajnoki címvédő tanítványai végig nagyot küzdve hódították el a torna első helyét!

1. RÖAK Kupa (Kaposvár, Kinizsi Pál Élelmiszeripari Iskola)

2013. Február 16.

 

Résztvevő  keret:

 • Hanga Bence                     szül. idő: 1998
 • Kulcsár Adrián                  szül. idő: 1998
 • Kummer Barnabás             szül. idő: 1998 (csapatkapitány)
 • Szabó Tamás                     szül. idő: 1998
 • Borsi Dániel                      szül. idő: 1999
 • Lassu Ádám                      szül. idő: 1998
 • Ratkóczy Dániel                szül. idő: 1999
 • Hanga Márton                   szül. idő: 1999
 • Kiss Máté                          szül. idő: 2000
 • Agócs Barnabás                szül. idő: 2000

 

A résztvevő csapatok: (6 csapat)

– Felsővárosi Masita Székesfehérvár

– Kecskeméti Sportiskola – Arany János Általános Iskola -> KESI 1

– Kecskeméti Sportiskola – Vásárhelyi Pál Általános Iskola -> KESI 2

– Dunaújvárosi Sportiskola –> DVSI – Dunaferr

– RUNKIL SE

– Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE -> KRA-UMSE

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy sikerült bepótolnunk a decemberben a rossz időjárás miatt elmaradt 1. RÖAK Kupát. Ezúton is szeretnénk megköszönni a csapatok részvételét!

A tornára népes és rangos mezőny gyűlt össze, hiszen mondhatjuk, hogy az ország legjobb csapatai tették tiszteletüket Kaposváron a Kaposvári Röplabda Akadémia történelmének első gyermek korosztályú versenyén. Elfogadta meghívásunkat Kecskemétről két csapat, a DVSI Dunaferr, a Budapestről érkezett RUNKIL és Székesfehérvárról a Felsővárosi Masita csapata is. A kecskemétiek és a dunaújvárosiak is a RÖAK csapatával együtt jelenleg az OGYB kiemelt csoportjában küzdenek egymással, így nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy az ország legjobb csapatainak küzdelmeit láthatta a közönség!

 

A 6 csapat 2 3 fős csoportba került besorolásra.

Az „A” jelű csoportban a Kecskeméti Arany János Ált. Isk. csapata, a DVSI-Dunaferr és a RUNKIL kapott helyett, míg a „B” csoportban a Kecskeméti Vásárhelyi, a Fehérvár és a RÖAK csapata küzdött egymással.

A „A” csoportban az Arany és a Dunaferr is simán verte a Runkil csapatát, míg „B” csoportban a Fehérvár csapatát győzte le könnyedén a Vásárhelyi és a RÖAK csapata is. Így kialakult gyakorlatilag a legjobb négy mezőnye, a kérdés csak az volt, ahogy az elődöntők során ki kivel fog játszani.

Az Arany és a Dunaferr küzdelméből végül nagy csatában, 2:1 arányban a kecskeméti csapat került ki győztesen, így megszerezte a csoport első helyét.

A RÖAK a Vásárhelyi csapata ellen vert helyzetből, szett hátrányból folyamatosan javuló játékot produkálva végül a döntő szettet már biztosan megnyerve lett csoportelső.

Így a keresztjáték párosítása az alábbiak szerint alakult ki:

 • Kecskemét Arany – Kecskemét Vásárhelyi
 • DVSI Dunaferr – RÖAK

 

Az elődöntők előtt a két csoport harmadik helyezettjei eldöntötték az 5. hely sorsát, amit végül 3:0 arányban a RUNKIL szerzett meg.

 

Ezután következett az első elődöntő, amely a két kecskeméti csapat között igazi parázs presztízscsatát hozott. Az első szettet nagy csatában a Vásárhelyi nyerte meg, de az Arany fel tudott állni vert helyzetből és végül 2:1 arányban megnyerve a mérkőzést bejutott a torna döntőjébe.

 

A második elődöntőben a RÖAK a Dunaferr-rel csapott össze. Korábban az OGYB-ben már sikerült viszonylag simán legyőznünk őket. Ezúttal egy kicsit nehezebben indult a mérkőzés, nehezen lendültünk játékba, de végül sikerült 25:23 arányban megnyerni az első szettet. Utána viszont már a Dunaferr teljesen szárnyaszegetté vált, a RÖAK tetszés szerint szerezte pontjait és a végére már majdhogynem megalázó eredmény született, 25:10 arányban győzött a RÖAK.

 

A bronzéremért vívott mérkőzésen a kedvetlen és elfáradó Dunaferrt a Vásárhelyi könnyedén győzte le 2:0 arányban, ezzel megszerezve a 3. helyet.

 

A döntőben az előzetesen várt két csapat nézett szemben egymással. A mérkőzés végig szoros, kiélezett csatát hozott.

Az első szettben folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik csapat sem engedte, hogy 2-3 pontnál nagyobb előnyre tegyen szert az ellenfele. Végül a szett végét ebben a szettben jobban szerváló Kecskemétiek bírták jobban, így ha minimális különbséggel is (25:23) de 1:0-s előnyhöz jutottak. A RÖAK csapatának így a korábbi másik Kecskemét ellen csoportmérkőzéshez hasonlóan ezen a meccsen is szett hátrányból kellett felállnia.

A második szettben – kissé meglepő módon – a RÖAK kezdett magabiztosabban, így minimális előnyre tett szert. A szett közepén aztán már az Arany vezetett, de még időben sikerült megállítani a lendületüket egy jókor jött időkéréssel. Utána egy jó cserét követően a RÖAK magához ragadta a kezdeményezést és már nem is engedte ki a kezéből, így egyenlített. 1:1

A döntő játszmában már az elején sikerült egy kisebb, de megnyugtató előnyt felépíteni a Kaposváriaknak. Ezt a fordulás után sikerült tovább növelni, és a végén egy szerencsés szervával a mérkőzést és a tornát is megnyerni.

 

Végeredmény:

 • Kaposvári Röplabda Akadémia
 • Kecskeméti Sportiskola, Arany János Ált. Isk.
 • Kecskeméti Sportiskola, Vásárhelyi Pál Ált. Isk.
 • DVSI – Dunaferr
 • RUNKIL
 • Felsővárosi Masita

 

Különdíjasok:

 • A Kecskeméti Vásárhelyiből: Ormándi Ákos
 • A  Kecskeméti Aranyból: Kanizsai Nagy Ákos
 • A Kaposvári Röplabda Akadémiából: Borsi Dániel
 • A legjobb hazai játékos: Hanga Bence

 

 

Kovács Balázs edző

2013.02.19.