A Kaposvári Röplabda Akadémia nyerte a fesztivál leánytornáját

A leányoknál a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek A csapata, a fiúknál pedig a magyar ifjúsági válogatott A jelű együttese szerezte meg az első helyet a 10. Intersport Ifjúsági Fesztivál röplabdatornáján. A kaposvári viadalon négy nemzet 13 alakulata versengett egymással. 

A leányok ötcsapatos mezőnyében a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek A csapata és a Somogyi válogatott néven szereplő – ugyancsak RÖAK-os együttes – verekedte el magát a döntőig, miután a csoportkör első, illetve második helyén végzett. A finálé a két együttes csütörtöki találkozójához hasonlóan öt szettet hozott, és ismét az akadémia gyermek korosztálya kerekedett felül.
A győztes csapat névsora: Mészáros Zsófia, Kotormán Réka, Tóth Fanni, Szőllősi Kíra, Zsom Anna, Bak Krisztina, Auman Szabina, Rucz Réka, Kolics Kíra.
A fiúknál U16-os, nyolccsapatos tornát hirdettek a szervezők, és szintén eldőlt a végső helyezések sorsa. Az egyik elődöntőben korosztályos válogatottak csatáztak, és az ifjúságiak a papírformának megfelelően megverték a serdülőket. A másik ágon az ifjúsági B együttes négy szettben nyert a fehérorosz Minszk ellen. Az aranyéremért ezek után a két ifiválogatott csapat lépett pályára, és az A-jelű társulat 3:0 arányban bizonyult jobbnak.
A Kodály iskolában megrendezett ötnapos nemzetközi torna elérte a célját, és a kaposváriak reménykednek abban, hogy jövőre nem maradt el a folytatás sem.

10. Intersport Ifjúsági Fesztivál, Kaposvár
Leánydöntő: Kaposvári Röplabda Akadémia A – Somogyi válogatott 3-2
Fiúdöntő: Magyar ifjúsági válogatott A – Magyar ifjúsági válogatott B 3-0

A torna eredményeit az alábbi linkre kattintva, az eredmények menüpont alatt nézhetik meg, és képgalériát is találhatnak az oldalon:
http://www.youthvolleyballfestival.org

2014.07.25.