A kaposvári minik bronzérme a Savaria Kupán

Lelkesen és jól játszott, s végül az igen előkelő harmadik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia leány mini korosztályú csapata a Szombathelyen megrendezett Savaria Kupa felkészülési tornán. Rák Rebeka tanítványai a 16 együttest számláló mezőnyben állhattak fel a dobogóra. 

Résztvevő keret: (8 fő)

RÖAK:
Warmbir Kristina / 2003 / csapatkapitány
Szerencsés Mimi /2003
Tóth Jázmin /2003
Stirling Anna /2003
Kovács Lili /2003 /
Limbek Leila /2004
Vértes Dorottya /2003
Nagyhegyesi Laura /2003

 

Résztvevő csapatok: (16 csapat)
Gödöllő 1.
Gödöllő 2
Gödöllő 3.
Tatabánya 1.
Tatabánya 2.
Ajka
Szombathelyi Sportiskola 1.
Szombathelyi Sportiskola 2.
Szombathelyi Sportiskola 3.
Veszprém Deák 1.
Veszprém Deák 2.
Leon Röpsuli
Pankasz
SZOESE
Veszprém Báthory
KAPOSVÁR – RÖAK

 

Lebonyolítás:
Négy darab 4-es csoport volt. Csoporton belül mindenki játszott mindenkivel. Majd a csoportelsők alkottak egy új csoportot, a másodikak, a harmadikak és a negyedikek. Az új csoportokon belül keresztjátékok zajlottak majd helyosztók. Tehát a csoportmeccsek megnyerése kulcsfontosságú volt ezen a napon.

Lejátszott mérkőzések eredményei:

Csoportmérkőzések:
1. RÖAK – Gödöllő 3. 2:0 (25:2 ; 25:8)
2. RÖAK – Veszprém Deák 1. 2:0 (25:10; 25:23)
3. RÖAK – Leon Röpsuli 2:0 (25:16; 25:8)

Kersztjáték: döntőbe jutásért:
RÖAK – Gödöllő 1. 0:2 (10:25; 23:25)

Helyosztó: 3. helyért:

RÖAK – Szombathelyi Sportiskola 1. 2:1 (16:25; 25:13; 15:9)

ELŐZMÉNY:
A versenyt megelőző 2 hét mindegyikén játszottunk egy-egy edzőmeccset. Az elsőt a Toldi leány mini csapatával a másodikat pedig a RÖAK fiú mini csapata ellen. Mindkét mérkőzés tanulságos volt és jó felkészülési állomás.

SAVARIA KUPA:
– A kupa jó hangulatú volt, csak a sok csapat miatt rengeteg volt a várakozási idő a meccsek között, ez is lehetett az oka a nehézkesen induló szetteknek.

A JÁTÉKUNK:
– A csoportmeccseiket mind megnyertük. Volt két könnyebb és egy nehezebb mérkőzés, de ebben a szakaszban mindenkinek sikerült játéklehetőséget adnom. A keresztjátéktól kezdődően viszont három alapemberünk volt, és egy-egy embert kellett cserélnem, attól függően, ki milyen formában volt éppen. Ezek az emberek: Szerencsés Mimi, Warmbir Kristina, Stirling Anna, a negyedik emberünk pedig vagy Tóth Jázmin volt vagy Kovács Lili Hanna volt.
Voltak sajnos betegeink illetve sérültjeink is, akik nem tudtak velünk tartani. Ezt azért is fontos megemlíteni, mert köztük volt az a játékos is, aki a leginkább lelkesíti a csapatot, ha pályán van azért, ha épp nincs azért. Az ő hiánya meglátszott, nagyon nehéz volt felrázni a csapatot nélküle, mert időnként sajnos bele-belealudtunk a meccsekbe.
A mezőnymunkánk a szokásoshoz híven kiemelkedő volt, de támadásban is fejlődött a csapat. Hárman-négyen már egyre többször próbálkoznak ütéssel befejezni a labdameneteket. Nyitásban egész jók voltunk. A torna elején, nagyon stabilan ment, aztán ahogy fáradtunk úgy nőtt a hibaszázalék.
Akit ki tudnék emelni az Szerencsés Mimi, aki a játék minden elemében a maximumot hozta ki magából. A többiekben azt hiszem ennél több van még.
De összességében szépen dolgozott a csapat, megküzdöttek a harmadik helyért.
Szerintem reális volt ez az eredmény, talán a második helyet megcsíphettük volna, ha a keresztjátékban mással kerülünk össze.

 

Rák Rebeka edző

 

2016.02.18.