A Fino és a BITT Kaposvári Egyetem fiataljai is érmet remélnek a junior döntőn

Péntektől vasárnapig a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka ad otthont a röplabda Országos Junior Bajnokság döntőjének. A rangos viadalon a legjobb hat-hat magyar leány és fiú együttes száll harcba az 1. MCM-Diamant Kupáért.

A mezőnyben ott lesz a két kaposvári csapat, a Fino és a BITT Kaposvári Egyetem gárdája is, méghozzá az éremszerzés reményében.

 

Az év egyik legnagyobb utánpótlásversenyét a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE rendezi, közösen a város két felvevő egyesületével. A somogyiak pályázatát külön motiválta, hogy Kaposvár két élvonalbeli klubja, a Fino és a BITT Kaposvári Egyetem junior csapata egyaránt eljutott a döntőig. A remények szerint Kaposvár a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jó házigazda lesz, a két somogyi résztvevő pedig hazai környezetben, a közönség támogatásával, szeretne eljutni a dobogóig.

– Az elmúlt évhez hasonlóan szeretnénk megszerezni az első helyet – válaszolta az esélyeket firtató kérdésünkre a kaposváriak utánpótlás válogatott játékosa, Gergye Roland, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Fino felnőtt csapata az idén is megvédte magyar bajnoki címét és kupaelsőségét. – A Dunaferrnek, a Dágnak és a Kecskemétnek is erős csapata van, de talán mi jobbak leszünk náluk.

– Megcélozzuk a dobogót, de jól tudjuk, hogy sok múlik a péntek déli sorsoláson is – mondta a BITT KNRC Kaposvári Egyetem csapatának egyik feladója, Kulcsár Petra. – Ha jól összpontosítunk és kijön a lépés, bárki ellen képesek lehetünk a győzelemre.

A nők mezőnyében egyébként négy fővárosi csapat kapott helyet, így a bajnok Vasas és a bronzérmes BSE tehetséges fiataljait is láthatja a közönség, illetve a szintén jó erőkből álló békéscsabaiak is pályára lépnek a Táncsicsban. A tornán olyan játékosok is szerepelnek majd, akik már a felnőtt válogatottságig is eljutottak.

A program pénteken 14 órakor a csoportmérkőzésekkel indul, szombaton 10 órától a középdöntők és az elődöntők következnek, vasárnap fél 9-tól pedig a helyosztókkal zárul a küzdelem. A belépés ingyenes.

 

A résztvevő csapatok. Leányok: Békéscsabai RSE, BITT KNRC Kaposvári Egyetem, BSE-FKF, Budai XI. SE, UTE, Vasas Óbuda Hofeka. Fiúk: Dági KSE, Dunaferr SE, Fino Kaposvár SE, Kalo-Méh Kecskemét, Szolnoki Főiskola, Vegyész RC Kazincbarcika.

 

SPORTMŰSOR

 

Péntek

1. MCM-Diamant Kupa Röplabda Országos Junior Bajnokság Döntő.

Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka

Csoportmérkőzések 14 órától.

 

Szombat

1. MCM-Diamant Kupa Röplabda Országos Junior Bajnokság Döntő.

Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka

Középdöntők és elődöntők 10 órától

 

Vasárnap

1. MCM-Diamant Kupa Röplabda Országos Junior Bajnokság Döntő.

Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka

Helyosztók, döntők és eredményhirdetés: 8.30 órától.

 

Az esemény honlapja: http://www.kaposvarvolley.hu/

2012.05.16.