1. Nemes József Emléktorna Tatabánya

Beszámoló

1. Nemes József Emléktorna Tatabánya
2017. November 4.

Résztvevő keret:
Balogh Dominika szül. idő: 2003
Blum Vanda szül. idő: 2004
Joó Noémi szül. idő: 2003
Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
Stettner Zsófia szül. idő: 2003
Stirling Anna szül. idő: 2003 libero
Szabó Regina szül. idő: 2004
Szerencsés Mimi szül. idő: 2003 csapatkapitány
Tóth Jázmn szül. idő: 2003
Vajda Virág szül. idő: 2003
Warmbir Kristina szül. idő: 2003
Zana Fanni szül. idő: 2003

 

A résztvevő csapatok: (12 csapat)
Vasas SC
Dunakanyar
Tatai AC
Gödöllő
Kaposvár
Győri DRC
Tatabányai RSE
MTK
Veszprém
DELTA
Szombathelyi SI
Budaörsi DSE

 

Eredmények:
Mérkőzés (csoport)
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Gödöllő
2:0 (25:17; 25:7)
Mérkőzés (csoport)
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Győr
2:0 (25:6; 25:7)
Mérkőzés (keresztjáték)
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dunakeszi
2:0 (25:9; 25:11)
Mérkőzés (elődöntő)
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – MTK
2:0 (25:23; 25:8)
Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – VASAS
2:0 (25:13; 25:23)

 

Az OGYB első fordulóját követően a Nemes József emlékére megrendezett tatabányai U15-ös tornán vettünk részt. 13 játékosunk utazott, sajnos Vida Bonita bokasérülése miatt nem tudott a csapattal tartani.

A csoportban a Gödöllő és a Győr csapata volt az ellenfelünk. Mindkét csapatot sikerült viszonylag simán felülmúlnunk. A Gödöllő ellen az első szettben még egy kissé bizonytalanok voltunk, de a második etapban már dominánsan játszottunk főként a jó nyitásainknak köszönhetően. A Győr elleni második szettben a második sor kapott lehetőséget, akik éltek is a bizalommal és bizonyították, hogy lehet rájuk is számítani.
A keresztjátékban a Dunakeszi legyőzése sem okozott különösebb problémát. Itt szintén a nyitásaink adták meg a kellő alapot a győzelmünkhöz. Ezzel a sikerrel már a legjobb 4 csapat között találtuk magunkat.

Az elődöntőben az MTK csapatával kerültünk össze. Ők az előző 3 ellenfelünknél már komolyabb játékerőt képviseltek. Az első szettben végig fej-fej mellett haladtunk, folyamatosan szoros volt az állás. A szett végén két szép ponttal végül sikerült a magunk javára fordítani az eredményt. Ez a részsiker magabiztossá tette a lányokat, ellenfelünk pedig folyamatosan bizonytalanodott el, így a második szettet már könnyedén nagy különbséggel tudtuk hozni. Ezzel bejutottunk a torna döntőjébe.

A kupáért a Vasas csapatát kellett legyőzni. A lányok óriási lendülettel, akarattal mentek fel a pályára. Ez meg is tette a hatását és az agresszív és taktikus nyitásokkal sikerült az ellenfelünk támadásait megnehezíteni. Ez olyannyira jól sikerült, hogy folyamatosan növeltük az előnyünket és végül meglepetésre, de nagy különbséggel húztuk be az első szettet.
A második szettben feljött a Vasas, több szép támadást is vezettek. A mi nyitásaink ebben a szakaszban gyengébben sikerültek így a fővárosiak rendezni tudták a soraikat. Ennek eredményeképpen 5 pontos előnyhöz jutottak (14:19) a szett hajráját megelőzően. Ekkor egy időkérést követően egy utolsó hajrát indítottunk a szett és a mérkőzés megnyeréséért. Egypár jó nyitással és védekezéssel sikerült utol érni riválisunkat. A kiélezett végjátékban végül a legkisebb különbséggel sikerült megnyerni a 2. szettet is. Ezzel miénk lett a Kupa!

Az előző OGYB fordulóhoz képest több poszton is átalakítottam a csapatott. Szerencsés Mimi, aki a torna különdíjasa lett, ezúttal a szélső ütő poszton játszott, nagyon jól. Tóth Jázmin centerként, Balogh Dominika szélső ütőként, Zana Fanni pedig feladó átlóként termelte a pontokat.
Az mutatott játék és az eredmény azt mutatja, hogy ez jó döntésnek bizonyult, mert ez a hatos nagyon összeszedetten, megbízhatóan, stabilan játszott.
A győzelmek elsősorban a jó nyitásainknak és a stabil fogadásnak köszönhetők.

Nagyon örülök a nem várt tornagyőzelemnek és büszke vagyok a lányokra! Ez nagy lendületet adhat a szezon további részére.

Statisztika:

Kovács Balázs
edző

2017.11.08.